Προχωρά το νέο πεντάστερο resort της TUI στην Ιεράπετρα

9:45 π.μ. - Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018
09:10 π.μ. - Τετ, 31/45/2018
Image: Προχωρά το νέο πεντάστερο resort της TUI στην Ιεράπετρα

Προχωρά με γρήγορο ρυθμό η μεγάλη τουριστική επένδυση της TUI στην Κρήτη

Προχωρά με γρήγορο ρυθμό η μεγάλη τουριστική επένδυση της TUI στην Κρήτη και η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, φέρνει το νέο resort του tour operator ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευαστική φάση και στη λειτουργία ενός ακόμη Robinson Club, σύμφωνα με το σχετικό σχεδιασμό του γερμανικού ομίλου.
 
Η απόφαση αναφέρει πως εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, ιδιοκτησίας της «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.» στη θέση Άγιοι Τεσσαράκοντα του δήμου Ιεράπετρας. Η συνολική δυναμικότητα της μονάδας είναι 800 κλίνες, οι οποίες αναπτύσσονται σε 350 δωμάτια.
 
Υπενθυμίζεται η TUI εξαγόρασε τη θυγατρική του συνεργαζόμενου ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου του οικοπέδου το 2017. Η νέα μονάδα θα είναι το τρίτο ξενοδοχείο Robinson στην Ελλάδα, μετά την Κυλλήνη και την Κω. Η μονάδα  προγραμματίζεται να είναι έτοιμη το 2020. Στόχος εξάλλου του κορυφαίου tour operator, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης, είναι να διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, Robinson και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια.
 
Το συγκρότημα θα αποτελείται από ισόγεια ή διώροφα συγκροτήματα δωματίων και κεντρικό κτίριο κοινοχρήστων λειτουργιών και κοινόχρηστο περιβάλλοντα
χώρο. Θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 110.812,94 τ.μ. Η λειτουργία του ξενοδοχείου είναι εποχιακή και εστιάζεται στου θερινούς μήνες.
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση της έγκρισης, ένα μέρος των συγκροτημάτων (Double rooms & Family rooms) αναπτύσσονται γύρω από την μεγάλη κεντρική πισίνα και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν θέα σε αυτήν. Τα υπόλοιπα συγκροτήματα των δωματίων (Double rooms & Deluxe Suites & Junior Suites) είναι θα προσφέρουν θέα στην θάλασσα. Το κεντρικό κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο και εξυπηρετεί μόνο κοινόχρηστες λειτουργίες. Σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό προβλέπεται επέκταση του εστιατορίου, ένας επιπλέον ανεξάρτητος χώρος εστίασης και ένα επιπλέον bar με τους ημιυπαίθριους χώρους του.  
 

φωτο αρχείου
 
Capital