Πρώτη γνωριμία των μαθητών του Κεντριού με τον Υστερομινωικό τάφο το Σάββατο 13 Απριλίου

3:16 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019
03:12 μ.μ. - Τετ, 04/16/2019
Image: Πρώτη γνωριμία των μαθητών του Κεντριού με τον Υστερομινωικό τάφο το Σάββατο 13 Απριλίου

Θα ακολουθήσει εργαστήριο κεραμικής και ζωγραφικής με θέμα τα ευρήματα της ανασκαφής

Η δυναμική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ της μαθητικής κοινότητας του Κεντριού, της τοπικής κοινωνίας και της ανασκαφής με  την εύρεση του Υστερομινωικού τάφου στο Χωριό μας, είναι το θέμα της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί με τους μαθητές του Δ.Σ  Κεντριού 
το Σάββατο 13/4/2016. 
 
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Λασιθίου, Χρύσα Σοφιανού και ο Γιάννης Παπαδάτος Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του (ΕΚΠΑ), θα παρουσιάσουν στους μαθητές τα αποτελέσματα της ανασκαφής και θα  ακολουθήσει εργαστήριο κεραμικής και ζωγραφικής  με θέμα τα ευρήματα της ανασκαφής. Ο Μορφωτικός Σύλλογος με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων του Κεντριού θα βοηθήσουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.
 
Η δράση αυτή είναι μια από τις εκδηλώσεις του προγράμματος ArchaeoLogic, ενός βιωματικού αρχαιολογικού φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στην πόλη της Ιεράπετρας με πρωτοβουλία της κ. Κλαίρη Γιαννίρη, στο πλαίσιο διδακτορικής της έρευνας και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα START. (πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη).