Protect Ierapetra Seas: Ικανοποίηση και παράπονα για το ευχαριστώ που δεν άκουσαν

12:06 μ.μ. - Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Παρ, 12/06/2023
Image: Protect Ierapetra Seas: Ικανοποίηση και παράπονα για το ευχαριστώ που δεν άκουσαν

Ο Μάνος Πιτοπουλάκης μέλος της ομάδας Protect Ierapetra Seas στον Ηχώ 99,8 για τη βράβευση της παραλίας της Γρα Λυγιάς με Γαλάζια Σημαία

Η βράβευση, για πρώτη φορά, της παραλίας της Γρα Λυγιάς με Γαλάζια Σημαία είναι αποτέλεσμα πολύς δουλειάς και μιας προσπάθειας στην οποία συνέβαλαν πολλοί, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μάνος Πιτοπουλάκης μέλος της ομάδας Protect Ierapetra Seas. Μιας ομάδα που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πριν λίγα χρόνια από μαθητές και νέα παιδιά της Ιεράπετρας με ευαισθητοποίηση απέναντι σε θέματα περιβάλλοντος. Με δράσεις όπως καλλωπισμό χώρων, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, καθαρισμό παραλιών κ.α.

Η παραλία της Γρα Λυγιάς, η ανάδειξη και αναβάθμισή της και η βράβευση με Γαλάζια Σημεία ήταν στους στόχους τους. Ξεκίνησαν λοιπόν ως Protect Ierapetra Seas ήδη από το 2021 μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις. Όλο αυτό, σε συνεργασία με πολλούς εθελοντές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρα Λυγιάς, κατοίκους της περιοχής, τον Δήμο, με χορηγούς που στήριξαν το όλο εγχείρημα. Έχοντας βέβαια και τη συμπαράσταση των γονιών τους . Στόχος, όπως προαναφέρθηκε, η παραλία της Γρα Λυγιάς να βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Δεν το κατάφεραν αυτό πέρυσι. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Παρά τις δυσκολίες, τα μη ενθαρρυντικά σχόλια, τις απογοητεύσεις κάποιες φορές ή και την καταγγελία που δέχθηκαν κάποια στιγμή. Η προσπάθεια λοιπόν συνεχίστηκε και τελικά απέδωσε ο στόχος επετεύχθη και αυτό τους έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση", τόνισε ο κ. Πιτοπουλάκης.

Εξέφρασε στη συνέχεια και ένα παράπονο λέγοντας ότι κανένας από όσους είχαν εκφράσει αρνητικά σχόλια που πέρυσι η παραλία δεν βραβεύτηκε ή έλεγαν ότι η παραλία δεν αξίζει να βραβευτεί, δεν βγήκε τώρα να πει ένα ευχαριστώ για το ότι δεν τα παράτησαν και ότι η παραλία απέκτησε τη Γαλάζια σημαία. Ούτε από πλευράς Δήμου ειπώθηκε ένα ευχαριστώ ως μια αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε.

Ακούστε εδώ τον κ. Πιτοπουλάκη