Πρόταση τοποθέτησης σταθμού μέτρησης αερίων για τη δυσοσμία του πυρηνελαιουργείου

12:32 μ.μ. - Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
12:02 μ.μ. - Παρ, 21/32/2020
Image: Πρόταση τοποθέτησης σταθμού μέτρησης αερίων για τη δυσοσμία του πυρηνελαιουργείου

Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη θέση Πλατιά Όψη Ιεράπετρας

Για το θέμα της λειτουργίας του Πυρηνελαιουργείου που λειτουργεί στη θέση Πλατιά Όψη κοντά στη Μακρυλιά Ιεράπετρας και την δυσοσμία που ταλαιπωρεί πολλές φορές τους πολίτες μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Όπως είπε σε προτεραιότητα είναι η σύνταξη εγγράφου, μετά από συμφωνία και του ιδιοκτήτη του του πυρηνελαιουργείου, σχετικά με την εγκατάσταση σε χώρο του πυρηνελαιουργείου, μηχανισμού καταμέτρηση και ειδοποίησης όταν υπάρχει παραπάνω απόδοση οσμής και σωματιδίων σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία. Ο επιχειρηματίας επιθυμεί να το εντάξει αυτό στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θέλει να ολοκληρώσει για να επεκτείνει και την επιχείρηση και να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα από το εργαστήριο της περιφέρειας Κρήτης τα αποτελέσματα από τα δείγματα στραγγισμάτων. Είμαστε πρόθυμοι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες περιβάλλοντος και βιομηχανίας και ανάπτυξης που χορηγεί τις σχετικές άδειες να υπάρξει ενημέρωση και στην κοινωνία και στο δημοτικό συμβούλιο όταν θα έρθει προς συζήτηση το θέμα.

Ακούστε εδώ μετά το 20΄λεπτό τα όσα είπε ο κ. Γουλιδάκης για το θέμα: