Προτάσεις για τη χειμερινή καλλιέργεια τομάτας στην Ιεράπετρα

12:55 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Παρ, 19/55/2020
Image: Προτάσεις για τη χειμερινή καλλιέργεια τομάτας στην Ιεράπετρα

Ο διευθυντής της εταιρείας Ελληνικές Υδροκαλλιέργειες και της εταιρίας σπόρων Hydrogrow Στ. Γρίλλας στον Ηχώ 99,8

Την εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής στην Ιεράπετρα σχολιάζει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο διευθυντής της εταιρίας Ελληνικές Υδροκαλλιέργειες και  της εταιρίας σπόρων Hydrogrow κ. Στ. Γρίλλας.   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε την προσοχή που θα πρέπει να επιδείξει όλη η αλυσίδα της παραγωγής στο θέμα της πρόληψης ιώσεων όπως αυτή της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας. Είναι αναγκαία λοιπόν η  φροντίδα  της  ατομικής υγιεινής, την απολύμανσης  εργαλείων και κλουβών  και η  καθαριότητα στο θερμοκήπιο εντός και εκτός αυτό. Αντίστοιχα λοιπόν θα πρέπει να μεριμνούν για τους χώρους τους τα φυτώρια, τα δημοπρατήρια, τα συσκευαστήρια.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα είπε ότι παρατηρείται μια σταθερότητα στις εξαγωγές σε πιπεριά και αγγούρι σε αντίθεση με την τομάτα που δέχεται μια μεγάλη πίεση. Αυτό δεν ισχύει όπως για τοματίνι βελανίδι που έχει κερδίσει την αγορά αν και τελευταία λόγω των πολλών στρεμμάτων που φυτεύονται δέχεται και αυτό μια πίεση. Επεσήμανε στη συνέχεια  τον σημαντικό ρόλο που  παίζει η επιλογή σωστού υβριδίου και η σωστή θρέψη ώστε να έχει ο παραγωγός το επιθυμητό αποτέλεσμα

Τέλος,  ο κ. Γρίλλας  ανέλυσε γιατί η αυτόριζη OPTASIA που προτείνουν στον παραγωγό είναι το πιο κερδοφόρο σύστημα στη χειμερινή καλλιέργεια τομάτας στην Κρήτη.  Ανέλυσε ακόμη τον μύθο των εμβολιασμένων  στη χειμερινή καλλιέργεια τομάτας στην Ιεράπετρα.