Προσωρινό καταφύγιο σε νοσοκομείο για τα 12 άτομα της Ιδιωτικής Δομής ΑμεΑ "Μετάβασις" Ιεράπετρας

12:19 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Παρ, 08/19/2024
Image: Προσωρινό καταφύγιο σε νοσοκομείο για τα 12 άτομα της Ιδιωτικής Δομής ΑμεΑ "Μετάβασις" Ιεράπετρας

Σε νοσοκομείο του Λασιθίου θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι τρόφιμοι της δομής μετά το οριστικό κλείσιμο, μας ενημέρωσε ο Στέλιος Βοργιάς, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης

Ραγδαίες εξελίξεις στην ιδιωτική δομή ΑμεΑ "Μετάβασις", η οποία εδρεύει στην Ιεράπετρα. Ο κ. Στέλιος Βοργιάς, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 για την ιδιωτική δομή, η οποία έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Οκτώβριο μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ανδρουλάκη.

Το ενδιαφέρον της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου για την δομή «Μετάβασις» ήταν ευδιάκριτο. Έγιναν έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων και αφού διαπιστώθηκαν βγήκε η απόφαση που ανήγγειλε το οριστικό κλείσιμό της. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης της δομής αυτής άσκησε το δικαίωμά του για προσφυγή στην δικαιοσύνη, αλλά η έκβαση της δίκης δεν ήταν προς όφελός του. Επιπλέον, έχει ανοιχτεί φάκελος προανάκρισης στην αστυνομία για να βρεθούν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης.

Έχουν ενημερωθεί οι κηδεμόνες των φιλοξενούμενων για την εξέλιξη της υπόθεσης και τους έχει δοθεί λίστα με παρόμοιες δομές φιλοξενίας. Ο κ. Βοργιάς έκανε γνωστό πως χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ. Ανδρουλάκη για το θέμα και προτάθηκε να μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι σε κάποιο νοσοκομείο ώστε να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σίτιση. Ο αριθμός αυτών των ατόμων ανέρχεται στους 12, όπως ανέφερε. «Πρέπει να δοθεί άμεση λύση τώρα!» Επομένως, αναμένουμε την απόφαση της εισαγγελίας για να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο του Λασιθίου μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη δομή που θα τους φιλοξενήσει από εδώ και πέρα.