Προσωπικός Ιατρός – Χρήσιμες οδηγίες από τον φαρμακοποιό Γιάννη Ασπραδάκη

10:57 π.μ. - Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022
10:09 π.μ. - Τρί, 13/57/2022
Image: Προσωπικός Ιατρός – Χρήσιμες οδηγίες από τον φαρμακοποιό Γιάννη Ασπραδάκη

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους προσωπικούς ιατρούς της Ιεράπετρας

Μέσω των φαρμακείων δύναται να γίνει η εγγραφή των πολιτών στην πλατφόρμα του Προσωπικού Ιατρού. Μια διαδικασία εύκολη για την οποία απαιτείται το ΑΜΚΑ και ένας αριθμός τηλεφώνου. Ο Προσωπικός Ιατρός θα συντάσσει τον ατομικό ιατρικό φάκελο και έτσι θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα. Ο ιατρικός αυτός φάκελος θα είναι και ένας χρήσιμος οδηγός για άλλες ειδικότητες ιατρών.

Ο κ. Γιάννης Ασπραδάκης φαρμακοποιός στην Ιεράπετρα μίλησε στον Ηχώ 99,8 αναφορικά με τη διαδικασία αλλά και στην συμβολή των φαρμακοποιών ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή της πολιτείας για τον νέο αυτό θεσμό. Εκτίμησε μάλιστα ότι σε επόμενο χρόνο από τα φαρμακεία θα μπορούν να κλειστούν και τα ραντεβού με τους γιατρούς.

Σε τοπικό επίπεδο στη λίστα των Προσωπικών Ιατρών έχουν εγγραφεί 9 Γενικοί Ιατροί οι οποίοι εργάζονται στο Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Επίσης στη λίστα είναι και ένας ιδιώτης γιατρός. (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ) Το μάξιμουμ των ασθενών που μπορεί να έχει και να εξυπηρετεί κάθε γιατρός, είναι 2.000. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα σε έναν δήμο όπως η Ιεράπετρα με 26.000 κατοίκους περίπου, πώς θα εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι πολίτες. Βέβαια προσωπικό γιατρό μπορούν να έχουν όσοι είναι 16 ετών και άνω, σημείωσε ο κ. Ασπραδάκης.

Προσθέτοντας οτι δίνεται η δυνατότητα πχ σε καρδιολόγους να ενταχθούν στη λίστα του Προσωπικού Ιατρού αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσουν από μια μετεκπαίδευση.

Τώρα εάν κάποιος πολίτης δεν εγγραφεί στον προσωπικό ιατρό θα έρθει αντιμέτωπος με κάποια «πέναλτι» θα πληρώνει πχ πιο ακριβά τα φάρμακα και τις εξετάσεις του. Αυτό θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου οπότε οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν και να εγγραφούν, τόνισε.

Οι Γιατροί της Ιεράπετρας που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα είναι οι :

-Πετράκης Ιωάννης

-Μίμηνας Ανέστης

-Καραλάκη Μαρία

-Ξυριστάκης Γεώργιος

-Χριστούδης Κων/νος

-Μπάρμπα Δανάη

-Μπουνιαλέτος Εμμανουήλ

-Ποδαρά Πηνελόπη

-Δελημπαλταδάκη Μαρία

-Μαργετάκης Εμμανουήλ (ιδιώτης ιατρός)

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Ασπραδάκη