Προσωπικά δεδομένα πολιτών ζητά από τους λογιστές ο Δήμος Ιεράπετρας

11:52 π.μ. - Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Πέμ, 08/52/2022
Image: Προσωπικά δεδομένα πολιτών ζητά από τους λογιστές ο Δήμος Ιεράπετρας

Αλήθεια ποιος υπογράφει την απαράδεκτη επιστολή; H αντιδήμαρχος, η Γενική Γραμματέας; Η νομική υπηρεσία του δήμου γνωρίζει;

Ως ατόπημα χαρακτήρισε ο οικονομολόγος, περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης, την κίνηση του Δήμου Ιεράπετρας να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα ( e-mail) σε φοροτεχνικά γραφεία από τα οποία ζητά, προσωπικά, οικονομικά στοιχεία των πελατών τους. Ο κ. Γουλιδάκης αφού επιβεβαίωσε την πληροφορία του Ηχώ, είπε ότι ως φοροτεχνικό γραφείο έλαβαν αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα, μέσω του οποίου, τους παρακαλεί ως γραφείο, να αποστείλουν στον Δήμο λίστα με τους υπόχρεους , πελάτες τους, σε τέλη παρεπιδημούντων και φόρους, ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ.

Αντιλαμβάνεται κανείς είπε ο κ. Γουλιδάκης πως σε καμία περίπτωση ως γραφείο δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια στο πλαίσιο της δεοντολογίας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πελατών τους που διασφαλίζεται και μέσω του νόμου. Θεωρώ ότι ο δήμος το έκανε στην προσπάθειά του να εισπράξει χρήματα. Εάν κάποια υπηρεσία θέλει να εισπράξει χρήματα μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η κίνηση αυτή είναι ατόπημα, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γουλιδάκης.

*Περιμένουμε απαντήσεις από την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Χρύσα Χατζημαρκάκη με την οποία έγινε προσπάθεια επικοινωνίας.

*Η συντακτική ομάδα του hxonews.gr επικοινώνησε, με τον πρόεδρο του Συλλόγου καφέ εστίασης κ. Μανώλη Μιχελαράκη ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος για το θέμα και πως κανένα μέλος δεν απευθύνθηκε στον σύλλογο για κάτι τέτοιο.