Προϊστάκης: Εμείς ως παράταξη θέλουμε και μπορούμε να συνεργαστούμε - Ο Δήμαρχος θέλει;

1:18 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019
01:07 μ.μ. - Τετ, 10/18/2019
Image: Προϊστάκης: Εμείς ως παράταξη θέλουμε και μπορούμε να συνεργαστούμε - Ο Δήμαρχος θέλει;

Πολιτιστικό κέντρο στο Καβούσι αρχής γενομένης από το Μουσικό Γυμνάσιο, προτείνει η παράταξη του Γιώργου Προϊστάκη

Καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι στον Ηχώ 99,8 ήταν ο κ. Γιώργος Προϊστάκης πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο" του Α. Πετρά. Ο κ. Προϊστάκης τοποθετήθηκε αρχικά στο θέμα της σύστασης της Επιτροπής Παιδείας λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος Π. Σαρρής είναι ο κατάλληλος άνθρωπος αντικειμενικά για αυτή τη θέση και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να διαχειριστεί τα θέματα με τον καλύτερο τρόπο. Σχολίασε την ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου ως άδικη και πρόσθεσε ότι όταν λέμε όλοι θα πρέπει να το αποδεικνύουμε στη πράξη. 
 
Για το ΣΧΟΑΠ ο κ. Προϊστάκης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρόταση του ειδικού για το χωροταξικό του δήμου θα πρέπει όμως να ζητηθεί και η βοήθεια του ΤΕΕ προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές και να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. 
 
Για το μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ο κ. Προϊστάκης έδωσε άλλη διάσταση. Θα πρέπει να το δούμε με προοπτική. Τόνισε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθεί στο κέντρο του νομού στο Καβούσι ένα πολιτιστικό κέντρο. Είναι μια μοναδική ιδιαίτερη περιοχή που έρχονται από τα πέρατα του κόσμου φοιτητές και εμείς δεν αξιοποιούμε την περιοχή αυτή, όχι μόνο ο δήμος Ιεράπετρας αλλά ολόκληρος ο νομός. 
 
Για τα απορρίμματα ο κ. Προϊστάκης τόνισε ότι δίνουμε παρά πολλά για την καθαριότητα και καθαριότητα δεν έχουμε στο Δήμο. Διατηρεί ελπίδες ότι με την ημερίδα που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους εμπλεκόμενους φορείς θα βρεθεί μια λύση. Ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθεί ένας χώρος από τον δήμο φυλασσόμενος και στην συνέχεια με κάποιο μνημόνιο συνεργασίας να δημιουργηθούν κανόνες προκειμένου να καθαρίσει ο τόπος από τα ναύλον και τα φυτικά υπολείμματα. 
 
Τέλος, ο κ. Προϊστάκης δήλωσε ότι όλοι μαζί πρέπει να πορευθούμε ως Δήμος και δήλωσε ότι ο ίδιος αλλά και ο συνδιασμός "Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο" θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν για το καλό της Ιεράπετρας.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη: