Προσοχή: Ηλεκτρονικές απάτες για επενδύσεις διασήμων σε κρυπτονομίσματα

8:00 π.μ. - Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021
08:06 π.μ. - Τρί, 29/00/2021
Image: Προσοχή: Ηλεκτρονικές απάτες για επενδύσεις διασήμων σε κρυπτονομίσματα

Ηλεκτρονικές απάτες για υποτιθέμενες επενδύσεις διεθνούς φήμης προσώπων σε κρυπτονομίσματα και άλλα επενδυτικά προϊόντα, που πετυχαίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την αποκόμιση μεγάλου κέρδους - Τι συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες-χρήστες του διαδικτύου για υποτιθέμενες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και άλλα επενδυτικά προϊόντα, από διεθνούς φήμης πρόσωπα, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με τη ΔΔΗΕ, η απάτη εκδηλώνεται με αναρτήσεις ψευδών ειδήσεων, συνοδευόμενες από ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, φερόμενες μάλιστα να έχουν προέλθει από την ηλεκτρονική έκδοση έγκριτων εφημερίδων και ιστοσελίδων, στις οποίες τα προαναφερόμενα πρόσωπα φέρονται να έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και άλλα επενδυτικά προϊόντα, που πετυχαίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την αποκόμιση μεγάλου κέρδους.

Στη συνέχεια, οι αναγνώστες προτρέπονται να κάνουν το ίδιο, εισάγοντας τα προσωπικά τους δεδομένα στις υποτιθέμενες πλατφόρμες επενδύσεων, οι οποίες έχουν ως τελικό σκοπό την οικονομική εξαπάτησή τους.

Η ΔΔΗΕ προτείνει στους πολίτες-χρήστες του διαδικτύου τα εξής:

– Να ελέγχουν την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων για επενδυτικά προγράμματα, ακόμα και όταν προβάλλονται ότι συμμετέχουν άτομα με αναγνωρισιμότητα, καθόσον αυτό στοχεύει στο να πεισθούν διαδικτυακοί χρήστες για την αληθοφάνεια των προβαλλομένων.

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα όσον αφορά επενδύσεις με ιδιαίτερα υψηλές και ελκυστικές αποδόσεις.

– Να μην ανοίγουν e-mails ή διαφημίσεις που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουν ή δεν περιμένουν.

– Να παραμένουν επιφυλακτικοί όταν τους προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άτομα από επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού και να μην επενδύουν τα χρήματά τους σε υπηρεσίες, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.

– Να διατηρούν επιφυλάξεις αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, καθώς και επιφυλάξεις εάν είναι πραγματική. Σκεφτόμαστε δύο φορές πριν κάνουμε κλικ. #ThinkB4UClick

in.gr