Πρόσκληση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εγκαινιάσει τη 2η Αγροτική Έκθεση AgroExpo 2017 στην Ιεράπετρα

10:40 π.μ. - Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Παρ, 21/40/2017
Image: Πρόσκληση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εγκαινιάσει τη 2η Αγροτική Έκθεση AgroExpo 2017 στην Ιεράπετρα

Συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση της έκθεσης - Βίντεο

Κοινή συνέντευξη τύπου για την 2η Αγροτική Έκθεση AgroExpo 2017 έδωσαν χθες ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης  , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη. 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 26-28 Μαϊου στο Μισεδάκειο στάδιο Ιεράπετρας με τη διπλάσια συμμετοχή εκθετών σε σχέση με πέρυσι. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και στόχος είναι όπως τόνισε ο κ. Χαριτάκη να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας και να αναδειχθούν τα αγροτικά προϊόντα του τόπου στο εξωτερικό. Μάλιστα έκανε αναφορά στο ότι έμποροι και αγοραστές από οχτώ χώρες θα είναι παρόντες για επαγγελματικά ραντεβού. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στην εσωτερική αγορά ,  από επιχειρήσεις του νομού , της Κρήτης, από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ευχαρίστησε ακόμη όλους όσοι συμβάλλουν και στηρίζουν τη διοργάνωση, Δήμο, Περιφέρεια, Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, τοπικούς  συλλόγους  και φορείς. 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι στόχος είναι η έκθεση να φιλοξενείται σε μόνιμο χώρο λέγοντας ότι η ΑΓΡΕΞ είναι ένας κατάλληλος χώρος ο οποίος όμως χρειάζεται να διαμορφωθεί ανάλογα, μια πρόταση που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.  Στόχος είναι να γίνει η έκθεση το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο στα Βαλκάνια , όπως τόνισε.
Η κα Πετράκη εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στην έκθεση και γενικότερα στην προώθηση του πρωτογενούς τομέα κάνοντας αναφορά στις δυναμικές καλλιέργειες και την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. 
 
Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου: