Πρόσκληση σε ανοιχτή επιμορφωτική ημερίδα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Μαρία Λιουδάκη

11:34 π.μ. - Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Παρ, 05/34/2018
Image: Πρόσκληση σε ανοιχτή επιμορφωτική ημερίδα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Μαρία Λιουδάκη

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» διοργανώνει ανοιχτή επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Από την προσχολική στην πρωτο-σχολική εκπαίδευση» το Σάββατο 5/5/2018 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεώργιο Μανωλίτση, που θα αναπτύξει το θέμα «Δυσκολίες στη μάθηση της Ανάγνωσης και της Γραφής: Προβληματισμοί γονέων και εκπαιδευτικών». 
Ο κ. Μανωλίτσης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην «Ψυχοπαιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας» και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η έρευνά του τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στους τρόπους μάθησης της ανάγνωσης και της ορθογραφίας των μικρών παιδιών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς και το ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος στη μάθηση του γραπτού λόγου. 
Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λασιθίου κ. Γιάννη Γρηγοράκη ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ανάγνωση και γραφή στην πρώτη σχολική ηλικία». 
Ο κ. Γρηγοράκης  είναι Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη 2η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Λασιθίου και παράλληλα διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η έρευνά του τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στις δεξιότητες αναδυόμενου γραμματισμού που συνδέονται με τη μάθηση της ανάγνωσης και της ορθογραφημένης γραφής στην πρώτη σχολική ηλικία. 
Θα παρευρεθεί και θα συμμετάσχει στις εργασίες της ημερίδας αλλά και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και η Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής της 68ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ελευθερία Σιμιτζή Δέλλα. 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας. 
Εκ μέρους του Δ. Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη" 
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
 
Γιάννης Πασπαράκης                    Κυριακή Κουρούπη