Προσφυγή κατά της απόφασης διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας

9:22 π.μ. - Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Δευ, 13/22/2020
Image: Προσφυγή κατά της απόφασης διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Κατατέθηκε ένσταση από τον Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας - Πρωταρχικό μέλημα η προστασία φιλοξενούμενων και εργαζομένων από τον κορωνοϊό

Σε μια κρίσιμη περίοδο έχει περιέλθει το Γηροκομείο της Ιεράπετρας μετά και την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για διακοπή λειτουργίας της δομής καθώς δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας. Επιπλέον υπάρχουν πολλές δυσκολίες για μεταφορά των φιλοξενούμενων σε άλλες δομές του νομού ή φιλοξενία τους σε συγγενικά πρόσωπα.

Εκ μέρους του συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας ο κ. Μανώλης Κουφάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν , δυσκολίες που αυξάνονται λόγω κορωνοϊού. Καταρχάς όπως τόνισε πρώτο μέλημα είναι η προστασία φιλοξενούμενων και εργαζομένων λόγω κορωνοϊού. Οι φιλοξενούμενοι δεν βγαίνουν έξω και δεν γίνονται δεκτές επισκέψεις. Μεγάλη προσοχή δίνουν και οι εργαζόμενοι ώστε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Αυτές είναι και οι συστάσεις από την πλευρά του Συλλόγου Φίλων τρίτης ηλικίας.

Από εκεί και πέρα έγινε επαφή με συγγενικά πρόσωπα των φιλοξενουμένων οι οποίοι όμως δηλώνουν αδυναμία να τους δεχτούν. Σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον. Από τις επαφές για φιλοξενία σε άλλες δομές δεν έχει προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Για τους λόγους αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να καταθέσει ένσταση και προσφυγή κατά της απόφασης για διακοπή της λειτουργίας του Γηροκομείου. Η προσφυγή κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία που είναι Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και αναμένεται η απόφαση, ανέφερε ο κ. Κουφάκης.

Κλείνοντας ανέφερε ότι καλύπτονται οι ανάγκες του Γηροκομείου και το προσωπικό είναι πληρωμένο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Η προσπάθεια συνεχίζεται με πρώτιστο στόχο η προστασία προσωπικού και εργαζομένων από τον κορωνοϊό.