Προσφορά ζωής από την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου στα σώματα ασφαλείας της Ιεράπετρας

8:32 π.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Πέμ, 01/32/2020
Image: Προσφορά ζωής από την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου στα σώματα ασφαλείας της Ιεράπετρας

Ο γιατρός - καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα", Σταύρος Χατζάκης, στον Ηχώ 99,8

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου σε όλους τους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας θα εφαρμόσει η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας με συντονιστή διευθυντή τον κ. Στασινό Παναγιώτη MD. Σχετικά με την όλη αυτή προσπάθεια και την πρωτοβουλία μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου κ. Σταύρος Χατζάκης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Όπως είπε ο αναφερόμενος καρδιολογικός έλεγχος αναλόγως τους προδιαθεσικούς παράγοντες κάθε εξεταζόμενου και βάση κλινικοεργαστηριακών αποτελεσμάτων περιλαμβάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, εξετάσεις αίματος, κλινική εξέταση, διαθωρακικό υπερηχογράφημα, holter ρυθμού και δοκιμασία κοπώσεως. Στους Διοικητές της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής στάλθηκε ενημερωτική επιστολή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός για τις εξετάσεις τηρουμένων των μέτρων που προβλέπονται λόγω covid 19. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Ο κ. Χατζάκης τόνισε ότι η παραπάνω δράση είναι μια από τις πολλές που επιθυμούν να υλοποιήσουν ως καρδιολογική κλινική. Ένας επόμενος στόχος είναι η συνεργασία με τα σχολεία και ο προληπτικός έλεγχος σε μαθητές . Κύριο μέλημα η πρόληψη των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, εξήγησε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: