Προσφορά ελαιόλαδου στo hot spot Μαλακάσας από τα ελαιόδεντρα του Πανεπιστήμιου Κρήτης

6:12 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016
06:12 μ.μ. - Δευ, 19/12/2016
Image: Προσφορά ελαιόλαδου στo hot spot Μαλακάσας από τα ελαιόδεντρα του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέσω της οποίας γνωστοποιούν την προσφορά του Ιδρύματος στo hot spot Μαλακάσας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Τις ημέρες αυτές οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Στην πατρίδα μας στην πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι πρόσφυγες. Αναγκασμένοι να ζουν μακριά από την πατρίδα τους, σε κακές συνθήκες, στερημένοι από τα πιο απαραίτητα αγαθά, χωρίς πολιτικά δικαιώματα. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει την δυνατότητα να τους συνδράμει όσο θα ήθελε. Συμβολικά όμως αποφάσισε να τους παράσχει μια έμπρακτη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κοινωνία δεν τους ξεχνά και δεν αδιαφορεί για το δράμα τους. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο από τα ελαιόδεντρα της Πανεπιστημιούπολης συσκεύασε 450 φιάλες που αποστέλλονται στο hot spot της Μαλακάσας για να διατεθούν στους πρόσφυγες.
Η συμβολική αυτή χειρονομία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ευγενική συνδρομή του ομίλου εταιρειών Αλμπαντάκη Cretan Mill που εμφιάλωσε το ελαιόλαδο, της μεταφορικής  εταιρίας Μεγαλόνησος-Χαβάκης ΕΠΕ που ανέλαβε την μεταφορά, και του Δήμου Ωρωπού που ανέλαβε την προώθηση και την διανομή στους πρόσφυγες.
Τους ευχαριστούμε θερμά.