Προσαγωγός Διώρυγα Μύρτου - Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από όπου διέρχεται ο νέος αγωγός

2:01 μ.μ. - Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Τρί, 14/01/2021
Image: Προσαγωγός Διώρυγα Μύρτου - Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από όπου διέρχεται ο νέος αγωγός

Ο Δικηγόρος Σπύρος Τσικαλουδάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η δικάσιμος της αίτησης καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας, του Ελληνικού Δημοσίου κατά των 238 ιδιοκτητών από τα οποία περνά ο αγωγός "Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου-Δ3-φράγμα Μπραμιανού στην περιοχή Δήμου Ιεράπετρας της ΠΕ Λασιθίου Περιφέρειας Κρήτης". Τι σημαίνει όμως αυτό και ποιες ενέργειες θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναλύει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Δικηγόρος κ. Σπύρος Τσικαλουδάκης. Όπως εξηγεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων από όπου θα περάσει η προσαγωγός διώρυγα θα πρέπει αφενός μεν να αποδείξουν ότι από το δικό τους ακίνητο διέρχεται ο νέος αγωγός, αφετέρου δε να ελέγξουν την προσωρινή τιμή μονάδας όπως αυτή έχει καθοριστεί από το Ελληνικό Δημόσιο και εάν διαφωνούν να προχωρήσουν στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μην αδικηθούν. Υπάρχουν 7 περίπου περιπτώσεις που απαλλοτριώνεται όλο το ακίνητο και άλλες περιπτώσεις επί των οποίων συστήνεται δουλεία και αφορούν περίπου 237 ακίνητα. Στις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει δικάσιμος για την τιμή καθορισμού και ως εκπρόσωπος κάποιων εκ των ιδιοκτητών σκοπεύουν να ζητήσουν αναβολή καθώς ο χρόνος που δόθηκε για ενημέρωση των ενδιαφερομένων και εξέταση των υποθέσεων ήταν περιορισμένος.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Τσικαλουδάκη:

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε προ ημερών στον Ηχώ 99,8 και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

«Στην αίθουσα Εμμανουήλ Δασκαλάκη στην πλατεία του Μύρτου βρίσκεται η Αίτηση καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας, του Ελληνικού Δημοσίου κατά των 238 ιδιοκτητών από τα οποία περνά ο αγωγός "Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου-Δ3-φράγμα Μπραμιανού στην περιοχή Δήμου Ιεράπετρας της ΠΕ Λασιθίου Περιφέρειας Κρήτης".

Συγκεκριμένα πρόκειται για 7 ακίνητα που απαλλοτριώνονται και 276 ακίνητα επί των οποίων συστήνεται δουλεία, εκτεινόμενα στην Κτηματική Περιφέρεια των οικισμών Μύρτου και Γρά Λυγιά.

Για την ανωτέρω αίτηση έχει προσδιοριστεί δικάσιμος την 21 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Τρίτη, τόπος Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, που βρίσκεται επί της Λ Δικαιοσύνης (αίθουσα συνεδριάσεων του Β Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου- 1ος έροφος) και ώρα η συνήθης των συνεδριάσεων (10:00πμ-αρ.πιν. 45).

ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου

Αλέκος Παντελάκης»