Προς αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτικοί της ΠΝΟ

8:58 π.μ. - Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016
08:08 π.μ. - Παρ, 12/58/2016
Image: Προς αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτικοί της ΠΝΟ

Κρίσιμη συνεδρίαση το μεσημέρι

Δεμένα τα πλοία μέχρι το πρωί της Πρασκευής - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr υπάρχουν σκέψεις για επαναφορά των συνδικαλιστών σε θέση επιφυλακής ενόψει των τελικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών
 
Κρίσιμη για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 13:30 για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr υπάρχουν σκέψεις για αναστολή των κινητοποιήσεων και για επαναφορά των συνδικαλιστών σε θέση επιφυλακής ενόψει των τελικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.
 
Όλα δείχνουν ότι η απεργία θα λήξει απόψε τα μεσάνυχτα μαζί με την 24ωρη της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 
Το σκεπτικό 
 
 
Υπάρχει ένα σκεπτικό πίσω από την ενδεχόμενη απόφαση της ΠΝΟ για αναστολή των κινητοποιήσεων. Η 48ωρη κυλιόμενη απεργία των ναυτικών έληξε στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, δηλαδή σήμερα. Από εκείνη την ώρα το ναυτικό συνδικαλιστικό κίνημα συμμετέχει πλέον στη γενική απεργία. Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό δεν υπάρχει απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση των κυλιόμενων 48ωρων αφού η απεργία τους έληξε στις 06:00 το πρωί. Από την άλλη, η απεργία των ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ είναι μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οπότε αναμένεται να λήξει και η απεργία των ναυτικών.
 
Επίσης, τείνει να επικρατήσει η άποψη στο εσωτερικό της ΠΝΟ ότι οι ναυτικοί έστειλαν το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αποκόψουν επί πολλές ημέρες τη νησιωτική από την ηπειρωτική χώρα, εγκλωβίζοντας τους νησιώτες και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση όλα θα φανούν σε λίγες ώρες όποτε και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική της ΠΝΟ.