Προκρατήσεις 134 εκατομμυρίων για το τουριστικό χωριό Elounda Hills

10:44 π.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Δευ, 03/44/2024
Image: Προκρατήσεις 134 εκατομμυρίων για το τουριστικό χωριό Elounda Hills

Σε 134 εκατομμύρια € ανέρχεται το συνολικό ποσό από τις «προκρατήσεις» που έχουν κάνει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στο project του Elounda Hills

Το νούμερο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αποδεικνύει πως το εγχείρημα που εξελίσσεται αυτή την ώρα στην μεγαλύτερη τουριστική επένδυση της Ελλάδας, κερδίζει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών. Κυρίως επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην πολυτελή διαβίωση και κατοικία στο χώρο της Μεσογείου και η Κρήτη με το συγκεκριμένο έργο τους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι εντυπώσεις και εικόνες που μεταφέρουν εκπρόσωποι επιχειρηματιών είναι ακραίου θαυμασμού για την περιοχή και το όλο εγχείρημα.

Πραγματικά το project εμφανίζεται ιδιαίτερα ελκυστικό στις διεθνείς αγορές στις οποίες συχνά βρίσκονται τα στελέχη της Mirum Hellas προκειμένου να παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες. Η ποικιλία των επιλογών που έχουν οι επενδυτές για να συμμετέχουν, προκαλεί και το μεγάλο ενδιαφέρον στο επίπεδο των προκρατήσεων, γι’ αυτό και έχει συμπληρωθεί ένα τεράστιο νούμερο δυνητικών εσόδων σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Επί της ουσίας σε οχτώ μήνες έχει καταγραφεί η συγκεκριμένη εξέλιξη, δεδομένο κυριολεκτικά εντυπωσιακό για την απήχηση που καταγράφει το Elounda Hills ως επενδυτική πρόκληση.

Η αξία

Προφανώς, και όπως εξηγεί, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άγγελος Αγγελιδάκης, δεν πρόκειται για κεφάλαιο που είναι άμεσα διαθέσιμο, αλλά αποτυπώνει τις πρώτες συμφωνίες που έχουν γίνει και αναδεικνύει τόσο την αξία της επένδυσης όσο και την διάσταση του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους επενδυτές. Είναι δε σημαντικό πως υπάρχει διπλό ενδιαφέρον. Λόγω της Μαρίνας, αλλά και λόγω του οικισμού που διαμορφώνεται στο σημείο αυτό. Δηλαδή, το γεγονός ότι πρόκειται για μια μικρή πόλη που απλώνεται σε μια ολόκληρη πλαγιά αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα και ελκύει ιδιαίτερα τους επενδυτές που δεν επιδιώκουν την πλήρη απομόνωση αλλά να εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο οικιστικό σύνολο.

Για παράδειγμα, επενδυτές από το Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ευρώπη και την Αμερική, εκφράζουν έντονα το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν σπίτια ως εποχική κατοικία. Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει κι από την Ινδία, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Οι επενδυτές από τις δύο πρώτες χώρες εντυπωσιάζονται από το χώρο, το συνολικό περιβάλλον στον κόλπο του Μεραμπέλου, την θέα, την φυσική ζωή και τις επιλογές που έχει η Κρήτη και η συγκεκριμένη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι πως από την πλευρά του δυτικού κόσμου, οι Αμερικανοί εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι μια εταιρεία με εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα -όπως η 1Hotels, που έχει αφετηρία τις Ηνωμένες Πολιτείες και απλώνεται σιγά – σιγά σε όλο τον κόσμο, έχει αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Το γεγονός συνεπάγεται μια θετική προοπτική και πρωτοπορία σε θέματα βιωσιμότητας και ποιότητας που βρίσκονται στην κορωνίδα των απαιτήσεων του σύγχρονου τουρισμού. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το πρώτο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ευρώπη που λειτουργεί από πέρυσι στο Πικαντίλι του Λονδίνου, το Hotel Mayfair, βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο ξενοδοχείο στην Ευρώπη για το 2023! Όταν η πιο έγκυρη και μεγαλύτερη διοργάνωση τουριστικών βραβείων, το World Travel Awards προχωρεί σε μια τέτοια αναγνώριση είναι πολύ σημαντικό. Κι ας μην ξεχνάμε πως την ίδια χρονιά, η ίδια διοργάνωση έδωσε σημαντικές πρωτιές για το 2023 σε ξενοδοχεία της Ελούντας, και συγκεκριμένα του ομίλου Σπανού (Domes) και του ομίλου Μαντωνανάκη (Elounda Beach).

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως η συγκεκριμένη επένδυση αντικατοπτρίζει μια σημαντική εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, με προδιαγραφές και προοπτικές που προκαλούν αισιοδοξία για την εξέλιξη της.

Πηγή: anatolh.com