Προϊστάκης: Από το 2015 το σχέδιο για τη Χρυσή που παρουσιάζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος

11:39 π.μ. - Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Τρί, 02/39/2020
Image: Προϊστάκης: Από το 2015 το σχέδιο για τη Χρυσή που παρουσιάζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος

Ο Γ. Προϊστάκης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» στον Ηχώ 99,8 για τη Χρυσή

Με αφορμή την επικείμενη σύσκεψη για το σχέδιο διαχείρισης της νήσου Χρυσής που θα γίνει την Τετάρτη στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη και την πρόταση που θα έρθει προς συζήτηση μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Προϊστάκης της δημοτικής παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο».

Όπως είπε, ο Δήμος Ιεράπετρας είχε αναθέσει το 2012 επί Δημαρχείας κ. Σ. Αναστασάκη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης την εκπόνηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για τη νήσο Χρυσή. Ο ίδιος (ο κ. Προϊστάκης) ήταν πρόεδρος του ΝΠ Περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο της εκπόνησης μάλιστα, είχε γίνει εκτενής διαβούλευση για τη νήσο Χρυσή. Η μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2015 περιλάμβανε ένα σχέδιο που θα μπορούσε να υπογραφεί από τον τότε Υπουργό εάν δρομολογούνταν αυτό το διαχειριστικό σχέδιο. ή. Το σχέδιο αυτό, έρχεται τώρα από τον νυν Υπουργό προς συζήτηση με κάποια επιπλέον στοιχεία. Όπως για παράδειγμα το ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης και ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτόν. Επίσης περιλαμβάνονται οικονομικά στοιχεία για παρεμβάσεις και δράσεις.

Χρειάζεται ωστόσο μια πιο εκτενέστερη ανάλυση της πρότασης όπως αυτή έρχεται με τα νέα στοιχεία, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Προϊστάκης.