Πρώην πελάτες των ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE θα λάβουν 100 εκατ. ευρώ

8:08 π.μ. - Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016
08:07 π.μ. - Κυρ, 10/08/2016
Image: Πρώην πελάτες των ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE θα λάβουν 100 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα λάβουν ως αποζημίωση περί τις 70.000 δικαιούχοι συμβολαίων των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAΕ, στο πλαίσιο της πρώτης προσωρινής διανομής του προϊόντος της εκκαθάρισής τους.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκκαθαριστής των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής.
 
Το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς επτά χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, για πρώτη φορά ανακοινώνεται ενέργεια έναρξης αποκατάστασης των δικαιούχων των υπό εκκαθάριση εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, γεγονός που αναδεικνύει αφενός τις συνθήκες χρηστής διαχείρισης και βελτιστοποίησης προς όφελος των δικαιούχων απαιτήσεων του Ομίλου, αφετέρου τις συνθήκες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας που επέφερε η εποπτεία της ΤτΕ, τα τελευταία χρόνια.
 
Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.
 
Σημειώνεται ότι το ποσό που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι, μέσω της παραπάνω διαδικασίας, δεν ταυτίζεται με εκείνο με το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων και για το οποίο διατηρούν απαίτηση, αλλά μέρος του.
 
zougla.gr