Προφυλακίστηκε ο 37χρονος για τις 11 κλοπές στην Ιεράπετρα

8:38 π.μ. - Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 π.μ. - Παρ, 25/38/2020
Image: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος για τις 11 κλοπές στην Ιεράπετρα

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 37χρονος οικονομικός μετανάστης Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατηγορείται, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ότι, συμμετείχε σε 11 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας από τις 14 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εξιχνιάστηκαν, έντεκα (11) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες, στην Ιεράπετρα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου Αλβανού υπηκόου, ο οποίος την 19.09.2020 είχε συλληφθεί για υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στη Νέα Ανατολή.

Φέρεται να αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 60.000ευρώ.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έντεκα (11) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος του 37χρονου Αλβανού υπηκόου, ο οποίος είχε συλληφθεί για διάπραξη ληστείας σε οικία στην Ιεράπετρα .

Ειδικότερα, ύστερα από την συνεχιζόμενη εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, καθώς και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω ανδρας ενεργώντας από κοινού με ακόμα ένα άτομο, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.08.2020 έως 16.09.2020, διέπραξαν έντεκα κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων αν έρχεται στις 60.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας το οποίο ωστόσο συνεχίζει να αναζητά και όσους πιθανά εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις και προσπαθεί να εξιχνιάσει όσες παρόμοιες υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες.

neakriti.gr