Προφυλακιστέοι οι φερόμενοι διακινητές από το πλοίο στους Καλούς Λιμένες

11:23 π.μ. - Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Τρί, 20/23/2023
Image: Προφυλακιστέοι οι φερόμενοι διακινητές από το πλοίο στους Καλούς Λιμένες

Η εμπλοκή τους, προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις των άλλων επιβαινόντων

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τη Δευτέρα οι δύο Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση με το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 80 πρόσφυγες και μετανάστες και οι οποίοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων, την περασμένη Τετάρτη, όταν σημειώθηκε η άνευ προηγουμένου ναυτική τραγωδία στην Πύλο.

Και στις απολογίες τους σήμερα, οι φερόμενοι διακινητές αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως ήταν κι εκείνοι μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο.

Οι δύο Αιγύπτιοι διώκονται για διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών για την προώθηση τους στο έδαφος κράτους μέλους εκ κερδοσκοπίας από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συρροή.

-

Η εμπλοκή τους, σύμφωνα με το Cretalive.gr, προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις των άλλων επιβαινόντων, καθώς, όπως είπαν, οι δύο Αιγύπτιοι ήταν εκείνοι που κυβερνούσαν το σκάφος κι έκαναν «κουμάντο».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοιάριο επέβαιναν  51 άνδρες, 17 γυναίκες και 12 παιδιά, αλλά και μία έγκυος.

Οι μετανάστες αναχώρησαν από το Ηράκλειο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με το πλοίο της γραμμής, με προορισμό το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, στη Μαλακάσα.

efsyn.gr