Προφυλακίστηκε ο Ριχάρδος μετά την απολογία του

10:18 π.μ. - Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018
10:03 π.μ. - Δευ, 12/18/2018
Image: Προφυλακίστηκε ο Ριχάρδος μετά την απολογία του

Αποφασίστηκε το απόγευμα της Κυριακής η προφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά

Μετά την απολογία του με την σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο γνωστός ενεχυροδανειστής απολογήθηκε για δύο ώρες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του.
 
«Παρά τις προσπαθειες μας και παρά το οτι προσπαθησαμε να βοηθησουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθουν υποδομη υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφασισαν την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατελαβε την κατάληξη της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Ριχάρδος υποστήριξε ότι οι εξαγωγές χρυσού ήταν απόλυτα νόμιμες και ότι δεν υπάρχουν οφειλές σε φόρους και δασμούς, καθώς πρόκειται για εξωκοινοτικές εξαγωγές.
 
Επίσης, υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει νόμιμες εξαγωγές στην Τουρκία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και ότι για όλες τις κινήσεις του, έχει νόμιμα παραστατικά. Για το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη θα υποστηρίξει πως είναι απόλυτα νόμιμο, ενώ για τα άλλα δύο χυτήρια που φέρονται να είναι παράνομα, θα δηλώσει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση και πως ουδέποτε τα είχε επισκεφθεί.