Πρόεδρος για όγδοη συνεχή θητεία στον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου ο Κ. Νικολαράκης

9:37 π.μ. - Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022
09:11 π.μ. - Παρ, 25/37/2022
Image: Πρόεδρος για όγδοη συνεχή θητεία στον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου ο Κ. Νικολαράκης

Για όγδοη συνεχή φορά επιλέγεται ομόφωνα ως Πρόεδρος

Πρόεδρος για όγδοη συνεχή θητεία εξελέγη στον ιατρικό σύλλογο Λασιθίου ο Κώστας Νικολαράκης. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο γνωστός νευρολόγος ετοιμάζεται πλέον να καταγράψει ένα ιστορικό ρεκόρ όχι μόνο για τα τοπικά δεδομένα, αλλά ευρύτερα για την Κρήτη και πανελλαδικά. Γιατί είναι αλήθεια πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό, να στηρίζεται διαχρονικά από τους συναδέλφους του και να είναι αποδέκτης της πλήρους εμπιστοσύνης τους, ηγούμενος επί ένα τέταρτο του αιώνα ενός ιατρικού συλλόγου, που αποτελεί ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα κορυφαία επιστημονικά σωματεία που έχει να δείξει κάθε νομός της χώρας.

Είναι αλήθεια πως με την παρουσία του ο Κώστας Νικολαράκης έχει αναδείξει, έχει προβάλλει, έχει τιμήσει τον ιατρικό κόσμο και τον τόπο του, εκπροσωπώντας τους στον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο, ως πρόεδρος των γιατρών του Λασιθίου. Παράλληλα έχει καταφέρει να ενώνει τον ιατρικό κόσμο σε τοπικό επίπεδο και να αποτελεί το γνήσιο εκφραστή του σε όλα τα θέματα και τις διεκδικήσεις των γιατρών, τόσο σε σχέση με τις τοπικές αρχές, όσο και σε σχέση με το κεντρικό κράτος και το υπουργείο υγείας.

Το γεγονός δε πως για όγδοη συνεχή φορά επιλέγεται ομόφωνα ως Πρόεδρος, από το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο, απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Επιπροσθέτως, το γεγονός πως η ευρεία βάση του ιατρικού συλλόγου και των εκλεκτόρων τον τίμησαν για άλλη μια φορά με πολύ υψηλό ποσοστό (68%) ως υποψήφιο συντελεί να πιστέψουμε πως η αποδοχή δεν είναι διόλου τυχαία.

Θα παραδώσει στη νέα γενιά

Είναι όμως μια αιτιολογημένη επιλογή. Οξύνους και με ασφαλές αισθητήριο αξιολόγησης συνθηκών και προσώπων, χαρακτηρίζεται για την προσήλωσή του στις αξίες και το σεβασμό του στους συναδέλφους του και τους πολίτες. Είναι λογικό, λοιπόν, να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γιατρών του Λασιθίου, αποδεικνύοντας πως σε τέτοιες θέσεις όταν επιλέγονται πρόσωπα με πληθώρα ικανοτήτων καταφέρνουν να έχουν θετικό αποτύπωμα και προσφορά.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου έχει δύο ξεχωριστά προσόντα που τον έχουν αναδείξει: Ξεκάθαρη, υψηλού επιπέδου κριτική ικανότητα και αίσθημα αυτοσαρκασμού. Χαρακτηριστικά που από μόνα τους αρκούν για κάθε άνθρωπο για να μπορεί ν’ αντιληφθεί την αποτελεσματική διαχείριση που απαιτούν οι κοινές υποθέσεις.

Με βάση τα παραπάνω, προδιαγράφει -στη συνομιλία που είχαμε- την πρόθεσή του να παραδώσει στη νέα γενιά, ολοκληρώνοντας ένα δημιουργικό κύκλο, παρουσίας και προσφοράς. Εκτιμώ λοιπόν πως αυτή η τριετία θα αποτελέσει μια εξαιρετικά δημιουργική και γόνιμη περίοδο, λόγω και των εποχών που θέτουν πολλά διλήμματα για την υγεία και προκαλούν για απαντήσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ