Πρόεδρος Βενζινοπωλών Λασιθίου - Προτιμήστε τα τοπικά πρατήρια καυσίμων

11:51 π.μ. - Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023
11:08 π.μ. - Τρί, 01/51/2023
Image: Πρόεδρος Βενζινοπωλών Λασιθίου - Προτιμήστε τα τοπικά πρατήρια καυσίμων

Ο Π. Επιτροπάκης πρόεδρος του συλλόγου βενζινοπωλών νομού Λασιθίου στον Ηχώ 99,8 για την άνοδο της τιμής των καυσίμων

Ανοδική τάση τελευταία για την τιμή της βενζίνης και σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών του νομού Λασιθίου κ. Π. Επιτροπάκη αναμένεται να φτάσει στα 2,05 ευρώ.

Η αύξηση αυτή, είπε, ήρθε σταδιακά από τις αρχές του καλοκαιριού. Κάτι σύνηθες θα μπορούσε να πει κανείς για την εποχή. Οι βενζινοπώλες καταχωρούν τις τιμές στους στο παρατηρητήριο τιμών και το Υπουργείο Ανάπτυξης γνωρίζει ακριβώς με πόσα λεπτά κέρδος δουλεύουν ανά λίτρο. Είμαστε ο μοναδικός επαγγελματικός κλάδος από την έναρξη του πολέμου Ουκρανίας Ρωσίας που δουλεύει ακόμα και τώρα με καθεστώς πλαφόν. Θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι πρατηριούχοι για την αύξηση των τιμών. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια. Υπεύθυνες είναι οι μεγάλες εταιρίες που μπορούν να διαχειρίζονται τα καύσιμα και τις τιμές των καυσίμων όπως εκείνες θεωρούν καλύτερο, για εκείνες, σημείωσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η κίνηση δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και στις προτεραιότητες των τουριστών δεν είναι να ενοικιάσουν αυτοκίνητο και να κάνουν τη βόλτα τους στον νομό ή το νησί με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και για τους άλλους κλάδους όπως πχ την εστίαση.

Κλείνοντας κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Λασιθίου καθώς όπως επισημαίνει  οι  τιμές είναι λίγο χαμηλότερες σε σχέση με το Ηράκλειο εξηγώντας ότι στον νομό μας υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός που διατηρεί τις τιμές, όσο πιο χαμηλά γίνεται.