Προβλήματα στην προμήθεια self tests, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Σητείας

6:21 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021
06:05 μ.μ. - Παρ, 07/21/2021
Image: Προβλήματα στην προμήθεια self tests, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Σητείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Προβλήματα στη προμήθεια των self tests στην περιοχή του νομού Λασιθίου, εντοπίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας "Ο Μυσων" και σημειώνει ότι δεν έχουν ληφθεί θα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τρεις μέρες πριν την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τόσο στην προμήθεια των self tests στην περιοχή του Λασιθίου, όσο και στους δικαιούχους, αφού το ΑΜΚΑ πολλών αναπληρωτών δεν εμφανίζεται στο σύστημα για την δωρεάν παραλαβή των self tests. Αν και ξεκινά η επαναλειτουργία των σχολείων, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας είναι ανύπαρκτα. Δεν έχει γίνει μείωση μαθητών ανά τμήμα, δεν υπάρχει μέριμνα για τα μέσα μεταφοράς, ούτε πρόβλεψη για την τήρηση των αποστάσεων και για συνεχή καθαριότητα. Ακόμα και για τα self tests, τα οποία δεν αποτελούν ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής επιτήρησης, αλλά μόνο επικουρικό, δεν έχει εξασφαλιστεί ότι θα έχουν πρόσβαση όλοι οι δικαιούχοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας, παρόλο που η Κυβέρνηση θεωρεί υποχρεωτική τη χρήση τους.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λύσουν άμεσα το πρόβλημα. Δεν ανεχόμαστε οι ευθύνες του κράτους να μετατίθενται στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας.