Προβάδισμα 16 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

8:05 π.μ. - Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
08:02 π.μ. - Παρ, 12/05/2016
Image: Προβάδισμα 16 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 16 μονάδων στην πρόθεση ψήφου δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 32% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν, όπως δείχνει η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%.
 
Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).
 
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 19,5%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι, όμως, το ποσοστό (41,5%) αυτών που επέλεξαν να απαντήσουν «κανένας» εκ των δύο. 
 
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). 
 
Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).
 
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η πλειονότητα των ερωτηθέντων διατηρεί αρνητική εντύπωση.
 
Απαισιοδοξία για το παρόν αλλά και για το μέλλον
 
Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Παρόμοια παραμένει η εικόνα και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.
 
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

ethnos.gr