Πριν το Πάσχα η λειτουργία της πλατφόρμας για τις 120 δόσεις

5:53 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
05:11 μ.μ. - Δευ, 04/53/2019
Image: Πριν το Πάσχα η λειτουργία της πλατφόρμας για τις 120 δόσεις

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, δήλωσε ότι η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή πριν το Πάσχα

Παράλληλα, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους.
 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν το Πάσχα. Επισήμανε πως η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή, ενώ επανέλαβε πως όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του για το 2019.
 
«Η σχετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης. Αναφερόμαστε στις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Το κούρεμα μπορεί να φτάσει ως το 85% στις προσαυξήσεις».
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους, προσθέτοντας πως θα καταργηθεί το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. «Τα άγαμα παιδιά έως 24 ετών θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου ακόμη κι αν δεν σπουδάζουν. Καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. Δίνουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς του».
 
πηγή thepressproject.gr