«Πράσινο φως» για το ΚΕΑ - Η ημερομηνία πληρωμής

3:34 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Πέμ, 14/34/2019
Image: «Πράσινο φως» για το ΚΕΑ - Η ημερομηνία πληρωμής

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να καταβληθεί στις 28 Νοεμβρίου

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να καταβληθεί στις 28 Νοεμβρίου όπως έχει γράψει το Dikaiologitika News.
 
Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 55.299.333,36 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Νοεμβρίου έτους 2019.
 
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
 
Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
 
Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:
 
-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
 
-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
 
-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).
 
 
dikaiologitika.gr