Πραγματοποιήθηκε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια

10:51 π.μ. - Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
10:05 π.μ. - Παρ, 24/51/2019
Image: Πραγματοποιήθηκε η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια

Συμμετείχε το Επιμελητήριο Λασιθίου

 
Το Επιμελητήριο Λασιθίου συμμετείχε στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάιου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με συνδιοργανωτές τα 3 μεγαλύτερα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας, των Αθηνών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
 
Στην Συνδιάσκεψη συμμετείχαν όλα τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας με τους εκλεγμένους στα Δ.Σ. διαμεσολαβητές τους, καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του Ασφαλιστικού κλάδου. Εκ μέρους της κυβέρνησης και των κόμματων χαιρετισμούς απεύθυναν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου ο βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ τ. υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, ο βουλευτής τ. υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος καθώς και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής. Εκ μέρους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος Κος Πάνος Δημητρίου και εκ μέρους του ΕΙΑΣ η πρόεδρος  Κα Νάντια Σταυρογιάννη.
 
Μέσα από πλήθος  εποικοδομητικών τοποθετήσεων αναδείχτηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Κάποια από αυτά όπως η ισχυροποίηση της φωνής του κλάδου, η ανάδειξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην κοινωνία, η εκπόνηση μελετών, η επιδίωξη παροχής κινήτρων (όπως φοροαπαλλαγές ασφαλίστρων) για την ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης, είναι θέματα τα οποία ανήκουν στην σφαίρα δράσης των επιμελητηρίων και θα αναλάβουν την προώθηση τους. Άλλοι προβληματισμοί με τους οποίους τα επιμελητήρια καλούνται να ασχοληθούν είναι η γήρανση του κλάδου καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν ενθαρρύνεται η είσοδος νέων στο επάγγελμα και η δημιουργία επαγγελματικού ταμείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
 
Αναφέρθηκαν επίσης προβλήματα που άπτονται της συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Τα επιμελητήρια δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα αλλά ανέλαβαν την υποχρέωση να στηρίξουν την ύπαρξη και ενδυνάμωση των σωματείων του κλάδου. Είναι στην αρμοδιότητα των σωματείων να περιφρουρήσουν τη σωστή  και πλήρη εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου (4583), να αντιμετωπίζουν τις αθέμιτες πρακτικές εφόσον τις εντοπίζουν κλπ.
 
Το Επιμελητήριο Λασιθίου στο επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την δημιουργία και στο νομό μας σωματείου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ώστε στην επόμενη συνδιάσκεψη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, και θα είναι πλέον πιο ουσιώδης και συγκεκριμένη, ο νομός μας να έχει εκπρόσωπο και από το επιμελητήριο αλλά και από το σωματείο.
 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΛΑΣ
 
Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων
Επιμελητηρίου Λασιθίου