Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

10:13 π.μ. - Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Παρ, 06/13/2020
Image: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

Λιγότερα άτομα σε ταξί και αυτοκίνητα από το Σάββατο, που η χώρα μπαίνει σε lockdown

Μειώνεται ο αριθμός των επιβατών προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊου, παραμένει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Για τις μεταφορές, παραμένει η πληρότητα στο 65% για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για τα ταξί και τα αυτοκίνητα επιτρέπεται 1 επιβάτης. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για λόγους υγείας, για ιατρικούς λόγους, ενώ ο περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε έκκληση και παράκληση προς όλους «οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες, ώστε τα μέτρα να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο», ενώ προσέθεσε ότι κατά τις βραδινές ώρες οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, καθώς και οι λόγοι που δικαιολογούν μετακίνηση αυτές τις ώρες περιορίζονται σε λόγους εργασίας, υγείας, ατομικής άσκησης ή μετακίνησης με κατοικίδιο γύρω από την περιοχή κατοικίας του καθενός.

Επιπλέον, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση τους 4 λόγους που αναφέρθηκαν. Για τη επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο www.aade.gr.

dikaiologitika.gr