Πως κινήθηκαν οι βάσεις στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης

8:43 π.μ. - Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017
08:08 π.μ. - Παρ, 25/43/2017
Image: Πως κινήθηκαν οι βάσεις στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης

Την καινούργια τους ζωή καλημερίζουν από χθές χιλιάδες υποψήφιοι που είδαν το όνειρό τους αλλά και τους κόπους πολλών χρόνων τόσο εκείνων όσο και των οικογενειών τους να γίνονται πραγματικότητα.

 
 Η ανακοίνωση των βάσεων σήμερα το πρωί και τα ονόματα των επιτυχόντων σκόρπισαν πολλά χαμόγελα στους υποψηφίους που διεκδικήσαν μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ για όσους δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής, με ψυχραιμία και χωρίς άγχος, θα κάνουν την επόμενη προσπάθειά τους, του χρόνου καθώς η ζωή επιφυλάσσει πολλές δοκιμασίες αλλά και εκπλήξεις.
Στα αποτελέσματα  των βάσεων τώρα, άνοδος έως και 80 μόρια καταγράφεται στις ιατρικές σχολές ενώ σταθερή παραμένει η εικόνα στις νομικές σχολές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βάσεων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεγάλη άνοδο  παρουσιάζουν και τα παιδαγωγικά τμήματα με το παιδαγωγικό Ρεθύμνου να ανεβαίνει κατά περίπου 1.075 μόρια και των Αθηνών κατά 800.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη ο Διευθυντής του Φροντιστηριακού Ομίλου  «ΈΝΑ»  Γιώργος Γραμματικάκης στο 1ο Πεδίο που είναι οι ανθρωπιστικές και θεωρητικές σχολές δεν υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις, ούτε στις υψηλόβαθμες σχολές όπως Νομική και Ψυχολογία αλλά και ούτε στα ΤΕΙ τους.
Στο 2ο πεδίο έχουμε πτώση ακόμα και στις περιζήτητες σχολές από 200 έως 500 μόρια (όπως ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Υπολογιστών)
Στο 3ο πεδίο όλες οι ιατρικές σχολές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, και Ηρακλείου παρουσιάζουν άνοδο όπως άνοδο των βάσεων παρουσιάζεται και στις Οδοντιατρικές σχολές αλλά και στο Χημικό.
 
Μάλιστα το Χημικό Ηρακλείου ανεβαίνει κατά 2.154 μόρια, στο Βιολογικό ωστόσο υπάρχει πτώση περίπου 90-100 μόρια.
 
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο όλες οι Παιδαγωγικές σχολές έχουν άνοδο που ξεπερνούν τα 1.000 μόρια ενώ στο 5ο επιστημονικό πεδίο υπάρχει πτώση σε όλες της σχολές των  ΑΕΙ και ΤΕΙ που ξεπερνούν τα 1000 μόρια, πλην της σχολή ς Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Πειραιά που η πτώση που σημειώνεται είναι στα 150 μόρια.
 
Σε σχέση τώρα με τις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από  λίγο στο Ράδιο Κρήτη ο μαθηματικός κ. Γιώργος Χριστοφάκης  του φροντιστηριακού Ομίλου « ΈΝΑ», η Ιατρική Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέβηκε κατά 77 μόρια με τον τελευταίο να μπαίνει με 18.786 μόρια.
Στη Σχολή  Χημικών  Ηρακλείου υπάρχει θεαματική άνοδος καθώς ανέβηκε κατά 2.154 μόρια με τον τελευταίο υποψήφιο να εισέρχεται στην σχολή με 17. 215 μόρια.
Σε ότι αφορά το Μαθηματικό Ηρακλείου παρουσιάζεται βουτιά η οποία φθάνει τα 333 μόρια με τον τελευταίο υποψήφιο να μπαίνει στη σχολή με 13.055 μόρια.
Η Σχολή Φιλολογίας Ρεθύμνου έπεσε κατά 106 μόρια με τον τελευταίο να βγάζει 14.060 μόρια ενώ στο Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου έπεσε μόλις ένα μόριο.
Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν και τα παιδαγωγικά τμήματα με το παιδαγωγικό Ρεθύμνου να ανεβαίνει κατά  1.075 μόρια με τον τελευταίο να μπαίνει με 12.060 μόρια.
Σε ότι αφορά τις σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης , στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Χανίων ανέβηκε κατά 67 μόρια και συγκεκριμένα, ο τελευταίος μπαίνει με 12.300 μόρια.
Μεγάλη άνοδο παρουσιάζεται στη σχολή Επιστήμης Υπολογιστών η οποία ανέβηκε κατά 1.282 μόρια .
Μικρή άνοδο κατά 98 μόρια  παρουσιάζει η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον τελευταίο να μπαίνει με 15. 730 μόρια ενώ πολύ μεγάλη άνοδο κατά 952 μόρια έχει σημειωθεί στην σχολή Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο τελευταίος μπαίνει στη σχολή με 14.094 μόρια.
 
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
 
Σε ότι αφορά το ΤΕΙ  Κρήτης στη σχολή Λογιστικής και Χρημαοικονομίας του Ηρακλείου  η βάση έπεσε κατά 1.300 μόρια και ο τελευταίος υποψήφιος μπαίνει με 8.526 μόρια ενώ το τμήμα Μηχανολόγων –Μηχανικών στο Ηράκλειο έχει ανέβει κατά 1.452 μόρια . Να σημειωθεί ότι η βαθμολογία του τελευταίου υποψήφιου αγγίζει τα 8. 583 μόρια. 
Επίσης να αναφέρουμε ότι στο Τμήμα Νοσηλευτικής Ηρακλείου έχουμε αύξηση των βάσεων κατά 360 μόρια με τον τελευταίο να μπαίνει με 12. 829 μόρια ενώ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων –Μηχανικών του ΤΕΙ Ηρακλείου οι  βάσεις  εκτοξεύτηκαν στα 2.185 μόρια με την βαθμολογία του τελευταίου υποψήφιου που θα εισαχθεί στη σχολή να αγγίζει τα 7.377 μόρια. 
 
 
Πηγή: ekriti.gr