Πώς γλιτώσαμε την ειδικότητα Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΙΕΚ Ιεράπετρας

12:02 π.μ. - Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019
12:09 π.μ. - Πέμ, 26/02/2019
Image: Πώς γλιτώσαμε την ειδικότητα Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΙΕΚ Ιεράπετρας

Ο προϊστάμενος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για τον «αγώνα δρόμου» να μη χαθεί η ειδικότητα

Η ειδικότητα του Διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου ήταν από παλαιότερα στις διεκδικήσεις του ΙΕΚ Ιεράπετρας  αλλά και αυτή τη χρονιά για να λειτουργήσει. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος  από τον διευθυντή κ. Ι. Πιτικάκη , μετά από συνεργασία με τον τομέα ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για τη λειτουργία του. Χθες στην πλατφόρμα του ΙΕΚ Ιεράπετρας η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαινόταν να έχει εγκριθεί. Κάτι που κινητοποίησε τη διεύθυνση του ΙΕΚ Ιεράπετρας και όχι μόνο. Ο προϊστάμενος  του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις ενέργειες  που έχουν γίνει ώστε η ειδικότητα να μη χαθεί. 
 
Ο κ. Αγγελάκης σημείωσε ότι η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων στην προκήρυξη της, ειδικότητας ήταν μεγάλη και τουλάχιστον 33 σπουδαστές είναι έτοιμοι να φοιτήσουν. Η λειτουργία της ειδικότητας αυτή θα δώσει στους αποφοίτους πέρα από τις γνώσεις, το κίνητρο της εντοπιότητας οπότε ανοίγουν θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που έχει ανάγκες σε προσωπικό. Ωστόσο αυτό που συνέβη χθες όπου στην πλατφόρμα του ΙΕΚ Ιεράπετρας η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαινόταν να έχει εγκριθεί, κινητοποίησε τη διεύθυνση, τον ομιλούντα, τον δήμαρχο Ιεράπετρα, που με διάφορες επαφές ακόμη και με το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επιδίωξαν να αποσαφηνιστεί το θέμα και να δοθεί το πράσινο φώς. 
 
Το αποτέλεσμα τελικά ήταν θετικό και η ειδικότητα θα λειτουργήσει. Αυτό που προβληματίζει ωστόσο είναι εάν και κατά πόσο η ταλαιπωρία και η αγωνία για το μέλλον της συγκεκριμένης  ειδικότητας είχε να κάνει με το ότι και ο Άγιος Νικόλαος διεκδικεί το ίδιο τμήμα. Ας λειτουργήσει η ειδικότητα και στον Άγιο Νικόλαο, αυτό που δεν θέλαμε ήταν να χαθεί από την Ιεράπετρα επισημαίνει ο κ. Αγγελάκης
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Αγγελάκη: