Πολυτεχνείο Κρήτης: Ποιοι ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο

3:04 μ.μ. - Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019
03:10 μ.μ. - Τρί, 01/04/2019
Image: Πολυτεχνείο Κρήτης: Ποιοι ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο

Σε επιφυλακή οι αρχές για τον ύποπτο φάκελο

Συναγερμός επικράτησε έστω και λίγο στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ύποπτος φάκελος. Ο φάκελος είχε παραλήπτη τον ίδιο τον πρύτανη Ευάγγελο Διαμαντόπουλο ο οποίος άνοιξε τον φάκελο παρουσία του αντιπρύτανη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος περιείχε φυλλάδια θρησκευτικού περιεχομένου σχετικά με το Ισλάμ και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που παρέλαβε το υλικό.
 
Ωστόσο παραμένει άγνωστο παραμένει αν ο φάκελος περιείχε αρχικά τουλάχιστον σκόνη που μπορεί να χάθηκε, καθώς ήταν σκισμένος και είχε ενισχυμένο πλέγμα.
 
4 άτομα ήρθαν σε επαφή με το φάκελο
 
Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες όταν η ταχυδρόμος παρέλαβε από το ταχυδρομείο Χανίων τον φάκελο και τον παρέδωσε στην γραμματεία της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η απόχρωση και ότι ο φάκελος ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Ο φάκελος παραδόθηκε στον πρύτανη κ.Διαμαντόπουλο ο οποίος άνοιξε το φάκελο παρουσία του αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων Μιχάλη Λαγουδάκη. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για προπαγανδιστικό περιεχόμενο για το Ισλάμ ενώ κάποια σημεία ήταν γραμμένα και στην αγγλική γλώσσα. Σήμερα πλέον όταν πρύτανης και αντιπρύτανης έμαθαν για την αποστολή ύποπτων φακέλων σε Πανεπιστήμια όλης της χώρας, ενημερώθηκε η αστυνομία για να παραλάβει το φάκελο.
 
Κανένα από τα 4 άτομα που ήρθαν σε επαφή με το φάκελο δεν έχουν εκδηλώσει οποιοδήποτε σύμπτωμα σε περίπτωση που ο φάκελος περιείχε σκόνη.
 
Πάντως μετά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ύποπτο φάκελο έλαβαν η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το Πανεπιστήμιο Κέρκυρας.
 
 
 
neakriti.gr