Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή στο Νομό Λασιθίου

4:00 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
04:12 μ.μ. - Δευ, 09/00/2019
Image: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή στο Νομό Λασιθίου

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο Νομός Λασιθίου (κατηγορία κινδύνου 4) σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
 
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
 
Ιδιαίτερα προσεκτικοί  θα πρέπει να είναι  οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι  μελισσοκόμοι, οι οποία θα πρέπει να μην πραγματοποιούν υπαίθριες εργασίες, που αυξάνουν τις πιθανότητες ενδεχόμενης εκδήλωσης φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.