Πολλοί «μνηστήρες» για το νέο Δ.Σ. στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

12:43 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Τετ, 17/43/2022
Image: Πολλοί «μνηστήρες»  για το νέο Δ.Σ. στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Την Παρασκευή οι 55 εκπρόσωποι στις κάλπες - Ο απερχόμενος πρόεδρος και ξανά υποψήφιος Εμμ. Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8

Την ερχόμενη Παρασκευή 19 Αυγούστου θα προσέλθουν στις κάλπες  οι 55 εκπρόσωποι των μελών του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, όπως αυτοί προέκυψαν από  τις πρόσφατες εκλογές, προκειμένου να αναδείξουν το νέο 7 μελές Διοικητικό συμβούλιο. Το οποίο σε επόμενο χρόνο θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο κλπ.  Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο και ξανά υποψήφιο κ. Μανώλη Παπαδάκη, ο οποίος μίλησε στον Ηχώ 99,8, από τους 55 εκπροσώπους υπάρχουν , σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ως εκείνη την ώρα,  14 αιτήσεις για συμμετοχή στο 7 μελές Δ.Σ.

Ο κ. Παπαδάκης, έκανε έναν μικρό απολογισμό της θητείας του υφιστάμενου Δ.Σ. που συνεχίζει μέχρι να αναλάβει το νέο, σημειώνοντας ότι ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας είναι εύρωστος καλύπτει τις ανάγκες και τα έξοδά του, προσπαθεί και ανταπεξέρχεται σε αστάθμητους παράγοντες όπως η ρήτρα αναπροσαρμογής. Παράλληλα έχει διεκδικήσει και υλοποιούνται ή δρομολογούνται σημαντικά έργα άρδευσης για την Ιεράπετρα. Όπως η προσαγωγός διώρυγα αλλά και τα συμπληρωματικά έργα τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβρη.

Τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, όποιος και να εκλεγεί, εκείνο που προέχει είναι να συνεχίσει ο ΤΟΕΒ να είναι βιώσιμος και να καλύπτει τις ανάγκες σε νερό άρδευσης για την περιοχή. Αυτή την περίοδο υπάρχουν στο Φράγμα Μπραμιανών περίπου 12,5 εκατομμύρια κ.μ. και ελάχιστες είναι οι ποσότητες που αξιοποιούν  από τις υφάλμυρες πηγές της Μαλαύρας, κάτι που διατηρεί την ποιότητα του νερού στο Φράγμα σε ένα καλό επίπεδο με την αγωγιμότητα να αγγίζει περίπου τα 1000.  

Ακούστε εδώ τον κ. Παπαδάκη

-

*** Θυμίζουμε ότι εκτός από τον κ. Παπαδάκη και ο κ. Μάνος Καλύβας έχει εκφράσει  ανοιχτά την πρόθεσή του να αναλάβει τα ηνία του ΤΟΕΒ εφόσον εκλεγεί. Επισήμως, ειδικά για τη θέση της προεδρίας δεν υπάρχει ανακοίνωση από άλλο ενδιαφερόμενο. Τώρα εάν προκύψει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, μένει να το δούμε.