Πολλές οι κυρώσεις για τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης

12:11 π.μ. - Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016
12:06 π.μ. - Δευ, 27/11/2016
Image: Πολλές οι κυρώσεις για τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης

Εκκρεμούν 1,7 εκατομμύριο και τώρα το σύστημα πέφτει, δήλωσε στον ΗΧΩ FM, ο Γιάννης Γουλιδάκης.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο είναι οι φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί και τώρα μπαίνουν όλοι στο σύστημα για να τις υποβάλλουν και το σύστημα δεν αντέχει.  Όπως δήλωσε στον ΗΧΩ FM ο Γιάννης Γουλιδάκης, φοροτεχνικός και Περιφερειακός Σύμβουλος, δεν έχουν   υποβληθεί  περίπου 1,7 εκατομμύριο δηλώσεις.

 «Το σύστημα υπερφορτώνεται και δεν αντέχει, πέφτει. Από την εμπειρία μου, εκτιμώ ότι θα δοθεί παράταση», δήλωσε ο κ. Γουλιδάκης. Ο ίδιος θύμισε ότι αν δεν υποβληθούν εγκαίρως οι δηλώσεις τα πρόστιμα είναι μεγάλα. Για εκπρόθεσμη  δήλωση είναι 100€, αλλά για τους Ελεύθερους  Επαγγελματίες το πρόστιμο είναι 250€,  συν την επιβάρυνση επιτοκίου του δημοσίου ανά ημέρα . Για τους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία, το πρόστιμο είναι 500€. Αν υπάρχει καθυστέρηση στην επιβολή των δόσεων, τότε υπάρχουν  συνέπειες και στην πληρωμή των δόσεων, είπε ο κ. Γουλιδάκης.

Είπε ακόμη ότι πολλοί σκέφτονται να μην κάνουν φορολογική δήλωση. Επισήμανε όμως ότι εκτός από  τα πρόστιμα υπάρχουν  κι άλλες επιπτώσεις, όπως ότι  δε θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων π.χ ΦΠΑ, ούτε θα μπορούν να γίνουν μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ή ακόμα να μην μπορεί κάποιος  γράψει το παιδί του σε παιδικό σταθμό χωρίς τη δήλωση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος δεν απέφυγε τον πειρασμό να μιλήσει για το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μετά το Brexit, είπε σε  πολιτικό επίπεδο ήδη ξεκίνησαν οι αλλαγές. «Το ηχηρό χαστούκι το νιώσαμε μετά την Κυριακή», είπε.

Πρόσθεσε ότι «έχει χαθεί μία μεγάλη περιουσία των Άγγλων. Η Σκωτία αλλάζει πλεύση». Φυσικά συνέδεσε τις εξελίξεις στη Βρετανία με την Ελλάδα και σημείωσε ότι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές(αύξηση διδάκτρων, διαβατήριο), οι εφοπλιστές και ο τουρισμός. Στο σχόλιο του κόσμου «Άντε και στα δικά μας», απάντησε ότι θα είναι καταστροφικό και ότι «θα ζήσουμε μέρες του περσινού καλοκαιριού σε χειρότερο επίπεδο.»

Συνέντευξη