Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Σητεία

9:34 π.μ. - Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023
09:02 π.μ. - Δευ, 20/34/2023
Image: Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Σητεία

Ποια θέματα συζητήθηκαν

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

"Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 18/2/2023, στην αίθουσα του Πολύκεντρου Σητείας πολιτική εκδήλωση - ομιλία - συζήτηση, που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Σητείας με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου. Θέμα της εκδήλωσης τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής και οι κυβερνητικές πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά τους πολίτες, με ομιλητές τον Θανάση Πετρόπουλο Γραμματέα αγροτικής πολιτικής, τον Σταύρο Τζεδάκη μέλος της Κ.Π.Ε. και την Τασούλα Χατζηδάκη Γραμματέα Τομέα Oργανωτικού.

Το υψηλό κόστος αγοράς λιπασμάτων, αγροτικών εφοδίων, καυσίμων συνδυαζόμενα με την ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για το αγροτικό εισόδημα. Αν στα παραπάνω συμπεριληφθούν η έλλειψη εργατών γης, η αδυναμία δανειοδότησης των αγροτών από τις Τράπεζες, η καθυστέρηση ένταξης και πληρωμής των νέων αγροτών που εντάσσονται σε Νέα Προγράμματα και η αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, γίνεται σαφές ότι οι αγρότες οδηγούνται σε μαρασμό.

Απέναντι σε αυτή την ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική της Κυβέρνησης Ν.Δ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

1) Αντιμετώπιση της έλλειψης εργατών γης (Ελλήνων, υπηκόων Ε.Ε και τρίτων χωρών) με μακροχρόνιο προγραμματισμό και συγκεκριμένα, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στη δίκαιη αμοιβή εργασίας, ασφαλιστική κάλυψη και κοινωνική προστασία.

2) Εφαρμογή ανά έτος συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υποβολής και αξιολόγησης των προγραμμάτων για την ένταξη σε αυτά των ωφελούμενων αγροτών.

3) Επανασχεδιασμός του συστήματος Αγροτικών Ασφαλίσεων με πλήρη αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ.

4) Δημιουργία πραγματικού δικτύου ασφάλειας για τον αγρότη και ενσωμάτωση του τομέα της αλιείας προκειμένου να αποζημιώνονται οι αλιείς για τις ζημιές τους.

5) Στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων με έλεγχο του κόστους παραγωγής.

6) Αφορολόγητο πετρέλαιο.

hxonews

Ακολούθησε πολιτική ομιλία - συζήτηση με τους υποψήφιους βουλευτές Νίκο Κουρουπάκη, Ελευθερία Μπιτζαράκη-Σιγανού, Μανώλη Κλώντζα και το μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Τζεδάκη Σταύρο, να παίρνουν το λόγο στιγματίζοντας την κυβερνητική πολιτική σε θέματα δημοκρατίας, υποκλοπών, λειτουργίας των θεσμών, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που απελευθέρωσε η κυβέρνηση, στο ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος.

Απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της δεξιάς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντιτάσσεται και προτείνει:

1) Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος.

2) Μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

3) Μείωση φορολογίας στα καύσιμα

4) Κοινωνικές κατοικίες στα νέα ζευγάρια και οικονομικά ευάλωτους.

5) Άμεση αναστολή πρώτης κατοικίας για φτωχά νοικοκυριά, τα οποία θα προσδιοριστούν βάσει κριτηρίων. 6) Ρύθμιση 120 δόσεων σε χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ με κίνητρα για όσους τηρούν τη ρύθμιση (30% μείωση του συνολικού χρέους ).

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενωμένο με όλα τα στελέχη του συστρατευμένα καλεί τον κάθε πολίτη να συλλογισθεί, να κρίνει και να συγκρίνει τη πορεία του και τη διαχρονική του προσφορά, με πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο που στηρίζει τους πολλούς και όχι τους λίγους και να πάρει τις αποφάσεις του για ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τη πατρίδα.

Οι πολίτες ξέρουν κρίνουν και συγκρίνουν και θα ανατρέψουν το ψεύτικο δίπολο Ν.Δ με ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσουν τη δύναμη στο προοδευτικό ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής να επιβάλλει τις θέσεις του και το πρόγραμμά του".

hxonews