Ποιος είναι ο Μάρτιν που έκρυβε 135 κιλά κοκαΐνης

5:36 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017
05:04 μ.μ. - Τετ, 12/36/2017
Image: Ποιος είναι ο Μάρτιν που έκρυβε 135 κιλά κοκαΐνης

Τον «αποθηκάριο» ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στα κοσμικά στέκια της Αθήνας συνέλαβαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, μετά την έφοδο τους σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Βάρκιζα

H ποσότητα ρεκόρ των 135 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε στη Βάρκιζα είναι από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία της  κοκαΐνης που βρέθηκε φτάνει τουλάχιστον τα 5.000.000 ευρώ.
 
Οι αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο τους τον συλληφθέντα εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.
 
Πρόκειται για έναν 33χρονο από τη Σερβία -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όνομα του είναι Μάρτιν- στο σπίτι.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα ασύλληπτα μέλη του κυκλώματος του είχαν νοικιάσει το σπίτι στη Βάρκιζα, ενώ για τις μετακινήσεις του ο Μάρτιν χρησιμοποιούσε ένα πολυτελές όχημα.
 
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης του, ο 33χρονος είχε έρθει στην Αθήνα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
 
Η αστυνομία έφτασε στον άντρα αξιοποιώντας πληροφορίες και αποτελέσματα παρακολουθήσεων.
 
Παρακλάδι συμμοριών από Σερβία το δίκτυο
 
Παρακλάδι συμμοριών από την Σερβία που διακινούν ναρκωτικά μέσω της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων –σε περιορισμένο ακόμα επίπεδο – φαίνεται να είναι το δίκτυο που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά την επιχείρηση σε πολυτελή κατοικία της Βάρκιζας.
 
Τα κυκλώματα αλλάζουν συνέχεια διαδρομές για τις μεταφορές φορτίων. Δυναμικά, ωστόσο, στην διακίνηση κοκαΐνης έχουν μπει τα τελευταία χρόνια τα αλβανικά κυκλώματα και ο ρόλος τους συνεχώς αναβαθμίζεται. Η Αλβανία παίζει πλέον κομβικό ρόλο και για την μεταφορά κοκαΐνης με προορισμό την Ευρωπαϊκή αγορά.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, από την παρτίδα που κατασχέθηκε ένα μέρος της θα κατευθυνόταν στην εγχώρια αγορά, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα θα διοχετευόταν σε άλλες αγορές της Ευρώπης.
 
Οι αλλαγές στις διαδρομές και η αναβάθμιση του Βαλκανικού άξονα αποτελεί μια ακόμα μεγάλη πρόκληση για τις ελληνικές διωκτικές αρχές, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις που δέχεται η χώρα, λειτουργώντας σαν πύλη - ενδιάμεσος σταθμός στην μεταφορά κοκαΐνης σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 
 
Πηγή: tvxs.gr