Ποινή φυλάκισης 7 ετών πρότεινε η εισαγγελέας για τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα

2:58 μ.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τρί, 13/58/2020
Image: Ποινή φυλάκισης 7 ετών πρότεινε η εισαγγελέας για τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα

Για την ηγεσία της ΧΑ πρότεινε ποινή κάθειρξης 13 ετών - Δείτε αναλυτικά τις ποινές

Αντιμέτωποι με πολυετείς ποινές φυλάκισης είναι όσοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής και κατηγορήθηκαν ότι βρισκόντουσαν στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ηχώ 99,8 και του hxonews.gr η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 7 ετών για τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα, Άρη Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, πρότεινε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Μπορεί χθες, ο Γιάννης Λαγός να εμφανίστηκε στο δικαστήριο και να πρωταγωνίστησε σε ένα κακόγουστο σόου έχοντας στον πλευρό του τον δικηγόρο του και αρνητή και του ολοκαυτώματος Κωνσταντίνο Πλεύρη, ωστόσο σήμερα, μετά την πρόταση της εισαγγελέως, πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε με προορισμό την… ασφάλεια των Βρυξελλών.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέλη που ανήκουν στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται πως «κατάπιαν τη γλώσσα τους» καθώς δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση για την πρόταση η οποία αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα τους οδηγήσει για αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Ουσιαστικά οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής και ο Λαγός, εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν 13 χρόνια.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα μέλη που καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στην πρόταση της εισαγγελέως.

Για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προτεινόμενη ποινή είναι τα 7 έτη, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) είναι 5 έτη κάθειρξη. Η ποινή των 7 ετών προτάθηκε και για όλους τους κατηγορουμενους που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά οι ποινές που προτείνονται από την εισαγγελέα, σύμφωνα με το in.gr:

3 χρόνια για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο, Παππά, Γερμενή και ο Λαγό.

5 χρόνια για τους 4 πρώην βουλευτές Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη.

8 χρόνια στα απλά μέλη της Χρυσής Αυγής, στους δύο πυρηνάρχες και σε κάποιους πρώην βουλευτές. Συγκεκριμένα, για Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Οι πυρηνάρχες είναι οι Πατέλης και Πανταζής.

18 μήνες σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για οπλοφορία.

6-10 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ για όσους κρίθηκαν ένοχοι

Για την υπόθεση των αλιεργατών: Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, που κατηγορούνται για απόπειρα και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής, κάθειρξη 7 ετών στον καθένα. Πανταζής για την ίδια πράξη κάθειρξη 10 ετών.

Παράνομη οπλοκατοχή: Άγγος 8 μήνες και 600 ευρώ. Μιχάλαρος φυλάκιση 8μηνών και 600 ευρώ. Πατέλης φυλάκιση 13 μήνες και 600 ευρώ. Σαντοριναίος, φυλάκιση 15 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Παράβαση του 456/1956 για Καζαντζόγλου, 3 μήνες και 600 ευρώ.

Σύμφωνα με το GoldenDawnWatch που παρακολουθεί τη δίκη:

Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού σε βάρος 3 ατόμων, κατά συρροή, 10 μηνών στον καθένα. Χατζηδάκης για απλή πράξη αλλά έχει και ελαφρυντικά, 6 μήνες για κάθε μια πράξη.

Διατάραξη κοινής ειρήνης: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, 8 μήνες στον καθένα. Χατζηδάκης: 4 μήνες. Παράνομη οπλοχρησία: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, 6 μηνών στον καθένα. Χατζηδάκης με ελαφρυντικό μετεφηβική ηλικία, 3 μήνες.