Ποιες συναλλαγές δεν θα δέχονται από αύριο οι Τράπεζες

5:39 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
05:08 μ.μ. - Δευ, 03/39/2020
Image: Ποιες συναλλαγές δεν θα δέχονται από αύριο  οι Τράπεζες

Τι ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από αύριο Τρίτη ενημερώνει τους  συναλλασσομένους η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) , μετά την απόφαση για εφαρμογή του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρεται:

Από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

- Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

- Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

- Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

- Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η ΕΕΤ παρακαλεί επίσης τους συναλλασσομένους να περιορίσουν τις επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήματα, αλλά «εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή τους τότε να διαθέτουν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Πηγή Καθημερινή