Ποια επαγγέλματα μπαίνουν στο «στόχαστρο» για POS

6:56 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019
06:04 μ.μ. - Δευ, 01/56/2019
Image: Ποια επαγγέλματα μπαίνουν στο «στόχαστρο» για POS

Θέμα ημερών η έκδοση της υπουργικής απόφασης

Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα των επαγγελματικών κλάδων που θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά συσκευές POS και να δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα.
 
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα λίστα με τα επαγγέλματα τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι κλάδοι: Προσχολικής εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης σκαφών, ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας, επισκευής ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης.
 
Η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών είναι τρεις μήνες από τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 
Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης.
 
Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.
 
Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.
 
Σημειώνεται πως το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ, εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών.
 
 
in.gr