Πλωτό ασθενοφόρο, πειραματικό σχολείο και χρηματοδότηση εκθεσιακού κέντρου ΑΓΡΕΞ τα «καλούδια» Πλακιωτάκη στην Ιεράπετρα

10:06 π.μ. - Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Πέμ, 05/06/2023
Image: Πλωτό ασθενοφόρο, πειραματικό σχολείο και χρηματοδότηση εκθεσιακού κέντρου ΑΓΡΕΞ τα «καλούδια» Πλακιωτάκη στην Ιεράπετρα

Η επόμενη επίσκεψη Πλακιωτάκη στην Ιεράπετρα μόνο για το Νοσοκομείο

Την Ιεράπετρα επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πολιτικής, Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Ανταλλάσσοντας ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά με τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και με εργαζόμενους. Φέρνοντας μαζί του και καλά νέα για έργα στην Ιεράπετρα δεσμευόμενος ότι η επόμενη επίσκεψή του θα αφορά μόνο το θέμα του Νοσοκομείου.

Πρώτος σταθμός του κ. Υπουργού το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

hxonews
hxonews
hxonews

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

hxonews
hxonews

Ο κ. Πλακιωτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας, το Ειρηνοδικείο και την Αστυνομία.

hxonews
hxonews
hxonews

Ο κ. Υπουργός συμμετείχε σε συνάντηση στο Δημαρχείο όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη τέθηκαν προς συζήτηση διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για τη συμβολή του ώστε να να βρεθούν χρηματοδοτήσεις και να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα για τον Δήμο Ιεράπετρας, θέτοντας κατόπιν σειρά θεμάτων για έργα και μελέτες που πρέπει να «τρέξουν», να χρηματοδοτηθούν, ή να δρομολογηθούν, μεταξύ αυτών, η κατασκευή του νέου φάρου, η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου στον χώρο στην ΑΓΡΕΞ, η στέγαση του Μουσικό Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου, νέος ασφαλτοτάπητας στο Στόμιο, συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών, φράγμα Αγίου Ιωάννη, Γ΄ φάση έργου για την ύδρευσης, λοξός λιμενοβραχίονας Μακρύ Γιαλού κ.α. Επίσης ο Δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα να «ανοίξει» η νήσος Χρυσής τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και παράλληλα να γίνονται τα έργα που πρέπει να γίνουν στο νησί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και για το Νοσοκομείο εκφράζοντας την αντίθεσή του και της τοπικής κοινωνίας, στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη

hxonews

Από την πλευρά του ο κ. Πλακιωτάκης αφού ευχήθηκε μια καλή και παραγωγική χρονιά είπε ότι το 2023 θα είναι έτος υλοποίησης πολλών και σημαντικών παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα. Έκανε μάλιστα λόγο για κοσμογονία έργων σε Ιεράπετρα, Λασίθι , στη χώρα γενικότερα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Υπουργός μίλησε για τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών, το Φράγμα του Αγίου Ιωάννη δίνοντας στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Στάθηκε στο θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου λέγοντας ότι από το Νομό Λασιθίου ήδη ενισχύονται μέσω του μέτρου 467 επιχειρήσεις. Έκανε αναφορά στην κατασκευή νέων εκπαιδευτικών δομών καθώς και στη διεκδίκηση και ίδρυση Πειραματικών σχολείων στην Ιεράπετρα.

hxonews

Αλλά και στην αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο που έχει καλυφθεί πλήρως η οργανική του δύναμη και επιπλέον θα ενισχυθεί με νέα επιχειρησιακά μέσα, με ένα νέο πλωτό ασθενοφόρο, που θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή , το Κουφονήσι, και τη Χρυσή, που θα διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Πέραν των παραπάνω έχουν χρηματοδοτήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας έργα που αφορούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού για ύδρευση και άρδευση. Τέλος ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις δομές υγείας του Νομού με ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας λέγοντας ότι θα αναβαθμιστούν συνολικά τα Νοσοκομεία του Ν Λασιθίου. Ήδη έχουν ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία τριετία. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας την τελευταία τριετία έχει ενισχυθεί με περισσότερα από 60 άτομα μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό , διοικητικό, τεχνικό.

hxonews

« Αυτή η κυβέρνηση απαντά με έργα. Οι πολίτες το 2023 θα επιλέξουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς καλούμε τους Λασιθιώτες να κρίνουν, να συγκρίνουν το έργο μας. Μη ξεχνάτε ότι αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε 2 παγκόσμιες προκλήσεις, της πανδημίας και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει και η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, προσελκύει επενδύσεις και αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης. Παγκόσμιοι κολοσσοί έχουν επιλέξει την Ελλάδα για να δραστηριοποιηθούν. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα απορρίψουν τον λαϊκισμό, την επικίνδυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα επιλέξουν και θα εμπιστευτούν ξανά τη σιγουριά και τη σταθερότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», κατέληξε ο κ Πλακιωτάκης.

hxonews