Πλοίο νοτιοδυτικά της Κρήτης μεταφέρει όπλα στη Λιβύη

1:02 μ.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020
01:06 μ.μ. - Τετ, 10/02/2020
Image: Πλοίο νοτιοδυτικά της Κρήτης μεταφέρει όπλα στη Λιβύη

Η ελληνική φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" έχει γίνει "σκιά" του πλοίου

Τρεις τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν το φορτηγό πλοίο Cirkin σημαίας Τανζανίας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά της Κρήτης με κατεύθυνση λιμάνι της Λιβύης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες που συντονίζουν την επιχείρηση Irini έχουν την πληροφορία ότι το φορτηγό πλοίο που συνοδεύεται από τρία τουρκικά πολεμικά μεταφέρει στρατιωτικό υλικό (όπλα, πυρομαχικά και άλλα είδη) στη Λιβύη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Τετάρτη, ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής δύναμης έδωσε εντολή στην ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» που πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη να προσεγγίσει το ύποπτο πλοίο.

Περίπου στις 6 το πρωί της Τετάρτης απονηώθηκε το ελικόπτερο Sikorsky S-70B το οποίο πέταξε πάνω από το ύποπτο φορτηγό πλοίο και ζήτησε να κάνει έλεγχο επί τη βάσει της εντολής που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της επιχείρησης Irini που έχει ως βασικό σκοπό την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη - όπως προβλέπεται από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας - που αποσκοπούν στον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη Λιβύη.

hxonews

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν απάντησαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις των χειριστών του ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Λίγη ώρα μετά ένα από τα τρία τουρκικά πολεμικά πλοία απάντησε στο αίτημα για πραγματοποίηση συναινετικής νηοψίας, ότι το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι αρνήθηκαν τον έλεγχο του φορτίου το οποίο μεταφέρει το πλοίο Cirkin παραδεχόμενοι εμμέσως τι μπορεί να περιλαμβάνεται σε αυτό.

Έπειτα από νεότερες πληροφορίες του Ιταλού επιχειρησιακού διοικητή της επιχείρησης Irini η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσαι» παρακολουθεί διακριτικά την πορεία του φορτηγού πλοίου Cirkin που προσεγγίζει προς τις ακτές της Λιβύης συνοδευόμενο από τρία τουρκικά πολεμικά πλοία.

hxonews

Από την πλευρά του το militaire κάνει λόγο για “Ελληνοτουρκική κόντρα” ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη!

neakriit.gr