Πλιάτσικο στα θερμοκήπια - Σε απόγνωση οι αγρότες

3:43 μ.μ. - Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
03:01 μ.μ. - Τετ, 23/43/2019
Image: Πλιάτσικο στα θερμοκήπια - Σε απόγνωση οι αγρότες

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων στην Ιεράπετρα, αλλά και στη Μεσαρά, από τα απανωτά κρούσματα κλοπών και δολιοφθορών σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις

Άγνωστοι δράστες, κυρίως τις βραδινές ώρες, προσεγγίζουν το θερμοκήπιο που έχουν βάλει στο στόχαστρο και εισβάλλουν σε αυτό, σκίζοντας την πλαστική κάλυψη της εγκατάστασης από το σημείο όπου μπαίνουν.
 
Και εκεί αρχίζει το πλιάτσικο. Οι δράστες, οι οποίοι είναι σίγουρα αρκετοί στον αριθμό, κόβουν τα κηπευτικά, προκαλώντας τις περισσότερες φορές και ζημιές στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου.
Μάλιστα όπως αναφέρει η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Κατερίνα Τσικαλουδάκη, οι επιτήδειοι στοχεύουν σε συγκεκριμένα θερμοκήπια, ανάλογα κάθε φορά με την καλλιέργεια. «Κυνηγούν τα προϊόντα που έχουν υψηλή τιμή, ανάλογα την περίοδο», αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.
 
Μια τέτοια κλοπή, μπορεί να επιφέρει την απώλεια ακόμη και 1 ή 2 τόνων κηπευτικών, στοιχίζοντας - αν συνυπολογίσει κανείς και τις ζημιές στις εγκαταστάσεις - αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Μάλιστα η κ. Τσικαλουδάκη επισημαίνει πως οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί, αφού έχουν καταγραφεί απανωτά «χτυπήματα» όχι μόνο σε θερμοκήπια, αλλά και σε λιόφυτο.
Όπως σημειώνει έχει καταγραφεί και περιστατικό κοπής ολόκληρων ελαιόδεντρων, λίγο πριν το ράβδισμα, με τους δράστες να παίρνουν τους κλώνους και να τους ραβδίζουν με την ησυχία τους σε άλλη περιοχή!
 
Παρά το γεγονός πως τέτοια περιστατικά έχουν φτάσει με τη μορφή καταγγελιών σε Δασική Υπηρεσία και σε Αστυνομία, τις περισσότερες φορές δεν εντοπίζονται οι δράστες, ωθώντας τους αγρότες στα άκρα, σε σημείο που κάποιοι να σκέφτονται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
 
Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στη Μεσαρά, όπου εκεί οι δράστες «χτυπούν» σε θερμοκήπια, ενώ περιστατικά έχουν σημειωθεί σε αποθήκες, αλλά και σε λιόφυτα, τα οποία βρέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους ραβδισμένα.
 
 
 
ekriti.gr