Πλεύρης:Δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι.

3:39 μ.μ. - Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022
03:12 μ.μ. - Τετ, 14/39/2022
Image: Πλεύρης:Δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι.

Ανακοίνωσε λουκέτο σε νοσοκομεία και «μαχαίρι» στη χρηματοδότηση

Κυνικά σαφής για τη διάλυση του ΕΣΥ ήταν ο Θάνος Πλεύρης κατά την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, το οποίο πραγματοποιείται έως τις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κλείσιμο νοσοκομείων καθώς και «μαχαίρι» στη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το κλείσιμο νοσοκομείων κάνοντας λόγο για δήθεν δημιουργία «ισχυρών δομών που θα παρέχουν υπηρεσίες και άλλων που θα αλλάξουν χαρακτήρα», χωρίς να προσδιορίσει ποιος θα είναι αυτός. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το εφιαλτικό σχέδιο θα ξεκινήσει το 2023 από την στην 7η υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι. Πρόσθεσε ότι «όσα χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Ηρακλείου)».

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ ανακοίνωσε μαχαίρι καθώς όπως είπε γίνονται προσπάθειες «να φύγει ο κρατικός προϋπολογισμός» και τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.