Πλεξουσάκης: Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις Βορίδη στην τηλεδιάσκεψη - Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις

8:50 π.μ. - Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Δευ, 06/50/2020
Image: Πλεξουσάκης: Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις Βορίδη στην τηλεδιάσκεψη - Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις

Τα στοιχεία που είχε ο Υπουργός ήταν πριν παρθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΑΣ Νότος

Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη όπως αυτές εκφράστηκαν στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή με τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους αγροτών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Α.Σ. «Νότος» Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πλεξουσάκης. Όπως είπε, ο ίδιος, ακούγοντας τη συνέντευξη του Υπουργού στον Ηχώ 99,8 είχε διακρίνει τις προθέσεις του Υπουργείου και είχε διαφανεί ότι δεν υπήρχε μεγάλη διάθεση στήριξης των παραγωγών. Δυστυχώς οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν αφού σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για μέτρα στήριξης δεν ειπώθηκαν από τον Υπουργό στην τηλεδιάσκεψη.

Εκπρόσωποι παραγωγών από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι μίλησαν για τα προβλήματα , τις χαμηλές τιμές, τα κηπευτικά που καταλήγουν στις χωματερές. Δόθηκαν στοιχεία από δημοπρατήρια για τις διαθεσιμότητες προϊόντων και τις τιμές που πουλήθηκαν. Στην Ψαρή Φοράδα οι παραγωγοί θα καλλιεργούσαν ως τον Μάϊο και ήδη άρχισαν να ξεπατώνουν. Ο Υπουργούς επέμενε να αναφέρεται σε εξαγώγιμα προϊόντα και την καλή τους πορεία. Όμως, τα στοιχεία που διέθετε αφορούσαν την περίοδο πριν εφαρμοστούν τα κυβερνητικά προληπτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από τότε η κατάσταση στην αγορά έχει αλλάξει κατά πολύ. Εμείς δεν θα μείνουμε άπρακτοι. Παρά την απογοήτευση από την τηλεδιάσκεψη θα επανέλθουμε με στοιχεία τα οποία καταγράφονται και δείχνουν την πραγματική εικόνα για τις συνέπειες και την καταστροφή για τους παραγωγούς. Θα πρέπει ο παραγωγός να στηριχτεί, να παρθούν μέτρα όπως πάγωμα εισφορών, δανείων και άλλα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να καλλιεργεί. Οι αγρότες δεν προβλέπονται στους ΚΑΔ οπότε δεν μπορούν να αξιοποιήσουν μέτρα στήριξης όπως άλλοι κλάδοι. Σίγουρα λοιπόν δεν τα παρατάμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για αποζημιώσεις, τόνισε ο κ. Πλεξουσάκης.