Πλατεία Ιεράπετρας: Όπως «στρώνει» κανείς κοιμάται

1:48 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
01:01 μ.μ. - Παρ, 22/48/2021
Image: Πλατεία Ιεράπετρας: Όπως «στρώνει» κανείς κοιμάται

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τα έργα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας και τισ αντιδράσεισ πολιτών αλλά και τις δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μανώλη Γεωργαλάκη στον Ηχώ 99,8 , ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», κ. Αργύρης Πανταζής. Όπως είπε ως παράταξη έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα από καταστηματάρχες και πολίτες για την κακή κατάσταση στην πλατεία από τα έργα και την καθίζηση που υπάρχει σε κάποια σημεία. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι για την τελευταία παρέμβαση 900.000 έχοντας διασφαλίσει από το Πράσινο Ταμείο 1.000.000 ευρώ. Το έργο αυτό και όσα προβλέπονταν στη μελέτη το στήριξαν ωστόσο όμως στην πράξη, έγιναν παρεμβάσεις που δεν προβλέπονταν όπως η κοπή των δέντρων , θέμα για το οποίο έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να σημειώνεται καθίζηση επειδή πέρασε από την πλατεία ένα όχημα τροφοδοσίας και αυτό ήταν η αιτία που σύμφωνα με την πληροφόρησή τους έγινε η καθίζηση. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει εάν περάσει ένα πιο βαρύ όχημα πχ της Πυροσβεστικής. Υπάρχουν αστοχίες κατά την εκτέλεση του έργου και κατά την τοποθέτηση πλακών. Φαίνεται λοιπόν να έχει εισχωρήσει νερό κάτω από τις πλάκες για αυτό και μάλλον για αυτό υπάρχει καθίζηση μετά και το πέρασμα οχήματος. Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα γινόταν αν η καθίζηση εκδηλωνόταν 20 πχ μέρες μετά την παραλαβή του έργου. Δεν ικανοποιούν απαντήσεις τύπου ‘’συμβαίνουν και αυτά΄΄΄ τόνισε.

Είπε ακόμα οτι έχει γίνει μια μεγάλη τομή στην πλατεία και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υπαρκτός. Με αποφάσεις του Δημάρχου μπορούν να συσταθούν επιτροπές επίβλεψης για συγκεκριμένες εργασίες όπως αυτή που κάνει η εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Βλέπουμε όμως έναν εργολάβο που θέλει γρήγορα να κάνει τη δουλειά του, άρχισε να κόβει στο κεντρικότερο κομμάτι της πόλης και τα διέλυσε όλα, παροχή νερού, αγωγό αποχέτευσης, καλώδια. Ποιοι θα πληρώσουν όλες αυτές τις τομές , ήταν ένα ακόμα ερώτημα που έθεσε ο κ. Πανταζής.

Όπως «στρώνει» κανείς κοιμάται πρόσθετε τονίζοντας πως έχουν γίνει πολλά λάθη στην υλοποίηση του έργου στην πλατεία που στοιχίζουν στον Δήμο, στους καταστηματάρχες με την έννοια ότι η πλατεία είναι ξανά εργοτάξιο και βέβαια είδαμε τα μεγάλα δέντρα που είχε υποσχεθεί η δημοτική αρχή μόνο μεγάλα δεν είναι, ανέφερε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη: