Πλαστικά Κρήτης: Διατήρησε κερδοφορία στο α’ εξάμηνο – Αναμένει αύξηση όγκων και κερδοφορίας για το έτος

11:47 π.μ. - Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024
11:09 π.μ. - Πέμ, 26/47/2024
Image: Πλαστικά Κρήτης: Διατήρησε κερδοφορία στο α’ εξάμηνο – Αναμένει αύξηση όγκων και κερδοφορίας για το έτος

Χωρίς ιδιαίτερες… ανατροπές έκλεισε το α εξάμηνο για την Πλαστικά Κρήτης με την εταιρεία να διατηρεί στα ίδια επίπεδα τον κύκλο εργασιών της με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι

Η πτώση των τιμών

Πιο αναλυτικά η εισηγμένη έφτασε σχεδόν τα €198 εκατ., ενώ όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις η πτώση των μέσων τιμών πώλησης εξαιτίας της πτώσης των τιμών των α’ υλών επηρέασε τον τζίρο. Η συγκράτηση, όμως που παρατηρήθηκε οφείλεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και στις βελτιωμένες επιδόσεις των θυγατρικών σε Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία και Ρουμανία.

Διατήρηση (αλλά και υποχώρηση) κερδοφορίας

Επίσης στα ενοποιημένα αποτελέσματα παρατηρείται διατήρηση μεν κερδοφορίας, η οποία όμως υποχώρησε ελαφρώς μεταξύ 1,6%-2,6% Τα Καθαρά κέρδη μεταβλήθηκαν σημειώνοντας πτώση 2% στα €23,6 εκατ.

Ζήτηση

Ειδικότερα η διοίκηση της βιομηχανίας υπογραμμίζει ότι στο β εξάμηνο συνεχίζεται η ικανοποιητική ζήτηση για τα προϊόντα της, με εξαίρεση την κινέζικη αγορά που εξακολουθεί να είναι υποτονική.

Ο όγκος πωλήσεων του ομίλου μέχρι σήμερα είναι αυξημένος σε σχέση με το 2023, όπως και το υπόλοιπο των υπό εκτέλεση παραγγελιών.

Επιπλέον η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα διατηρεί υψηλά τα ναύλα και αβέβαιους τους χρόνους άφιξης των εμπορευμάτων, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους εισαγωγών-εξαγωγών, δημιουργώντας παράλληλα και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εκτίμηση για το έτος

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι εκτιμήσεις της διοίκησης στην οικονομική έκθεση του α εξαμήνου αναφέρει για το σύνολο του 2024 αύξηση του όγκου πωλήσεων και της κερδοφορίας του ομίλου κατά 3%-5% σε σχέση με πέρυσι.

patris.gr