Πλακιωτάκης: Χρηματοδότηση 280.000 στο Δήμο Ιεράπετρας για κρίσιμες παρεμβάσεις σε υποδομές διαχείρισης νερού σε οικισμούς

4:48 μ.μ. - Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021
04:08 μ.μ. - Τρί, 17/48/2021
Image: Πλακιωτάκης: Χρηματοδότηση 280.000 στο Δήμο Ιεράπετρας για κρίσιμες παρεμβάσεις σε υποδομές διαχείρισης νερού σε οικισμούς

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 280.000 ευρώ στον Δήμο Ιεράπετρας για σημαντικά έργα υποδομών διαχείρισης νερού σε οικισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενών ύδρευσης σε Μύρτο, Άγιο Στέφανο, Καβούσι και Αγ. Ιωάννη, προκειμένου να καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες στις παραπάνω περιοχές. Στόχος είναι η εξοικονόμηση και ορθολογιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου Ιεράπετρας με ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση επάρκειας πόσιμου νερού, αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους με τη συλλογή νερού και τη σωστή διάθεσή του.

Η ένταξη του έργου αυτού εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς στοχευμένων ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αρμοδιότητας του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου με χρηματοδότηση από πόρους του ΠΔΕ του Υπουργείου υλοποιούνται έργα ύψους άνω των 800.000 ευρώ, παράλληλα με την ωρίμανση λιμενικών έργων που αναμένεται να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 21-27 μέσω του Υπουργείου.